photo

Pályázati felhívás - Szigetszentmiklós, 12502/3, 12502/4 és 12502/5 hrsz ingatlanok („Ingatlan”) 1,2 ha térmértékű területrészének sportcélú hasznosítására, üzemeltetésére és fejlesztésére, az ingatlanrész adásvételére.

2024. április 29.
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata („Önkormányzat”) egyfordulós, nyilvános pályázatot („Pályázat”) hirdet az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyonába tartozó, Szigetszentmiklós, 12502/3, 12502/4 és 12502/5 hrsz ingatlanok („Ingatlan”) 1,2 ha térmértékű területrészének sportcélú hasznosítására, üzemeltetésére és fejlesztésére, az ingatlanrész adásvételére.

• A pályázatot kiíró szerv neve: Szigetszentmiklós Város Önkormányzata, 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 2.
• Bankszámlaszáma: OTP Bank 11742252-15393276
• Pályázat módja: egyfordulós, nyílt pályázat.
• A vonatkozó önkormányzati határozat: 101/2024. (IV.25.) sz. önkormányzati határozat

1. Az Önkormányzat célja, hogy
a. az Ingatlant a pályázati eljárásban nyertes pályázó részére értékesítse, vele a fejlesztési célok megvalósításáig adásvételi előszerződést, az ingatlanfejlesztésekre vonatkozóan településrendezési szerződést, az ingatlanfejlesztések megvalósulását követően pedig végleges adásvételi és közfeladat-ellátási szerződést kössön, így pályázó már a pályázat benyújtásával tudomásul veszi, hogy a településrendezési eszközök megfelelő módosításának hatályba lépése és a szükséges telekalakítás véglegessé válása a végleges adásvételi szerződés megkötésének feltétele.
b. az Ingatlant érintő fejlesztéseket nyertes pályázóval kölcsönösen egyeztetve alakítsa,
c. az Ingatlan jövőbeni hasznosítása az Önkormányzat sportot, ifjúsági ügyeket érintő közfeladatai részbeni ellátását biztosítsa,
d. az Ingatlanon jégkorong, jégtánc sportágak kiszolgálására alkalmas, szilárd falazatú épületek, építmények jöjjenek létre az adásvétel időpontjától számított három éven belül, a szükséges, Önkormányzattal kölcsönösen megállapított számú parkolóhely megépítésével.

2. A sportot, egészséges életmód segítését célzó szolgáltatásokhoz, mint önkormányzati közfeladatokhoz kapcsolódó szolgáltatások, amelyek folyamatos nyújtását a fejlesztés során létrejövő sportcélú építménynek biztosítania kell:
a. nyertes pályázó vállalja jégkorong, jégtánc, korcsolya sportágban a szigetszentmiklósi gyermekek és felnőttek szervezett edzését, versenyeztetését, legalább három korcsoportban. Nyertes pályázó az ehhez szükséges (szak)edzőket, technikai személyzetet és eszközöket biztosítja.
b. nyertes pályázó vállalja jégkorong, jégtánc, korcsolya sportágban lehetőség biztosítását amatőr szinten, vagy versenyszerűen, különféle bajnokságokban induló sportolók számára is.
c. nyertes pályázó versenyeztetést szervez különböző szintű bajnokságokban.
d. nyertes pályázó vállalja a jégkorong, jégtánc, korcsolya sportágban a sportcsarnok megnyitását és rendelkezésre bocsátását városi tömegsport, vagy más közösségi rendezvényekhez kapcsolódóan, Felek külön megállapodásában rögzítettek szerint.

3. A fejlesztési célok:
a. az Ingatlanra vonatkozó településrendezési eszközöket a tervezés során elkészítendő beépítési terveknek megfelelően módosítani kell.
b. a fejlesztési terület ingatlanait a településrendezési terveknek megfelelően rendezni kell, úgy, hogy az Ingatlan északi irányba eső sarka felől kialakítható legyen az értékesítés tárgya szerinti 1,2 ha ingatlan-rész.
c. a településrendezési eszközök és az ingatlanrendezés során gondoskodni kell a fejlesztési terület környezetében lévő lakó övezeti ingatlanok megfelelő közúti kapcsolatainak kialakításáról.
d. a kialakuló és értékesített építési ingatlanon kizárólag az Önkormányzat által jóváhagyott beépítési és építési tervek szerinti sportcélú építmény helyezhető el.
e. a sportcélú építmény megépítésekor az Önkormányzat által megállapított számú parkolóhelyeket meg kell építeni.

4. A pályázati felhívás az Ingatlan a nyertes pályázó általi (végleges) adásvételi szerződés keretében történő hasznosítására, üzemeltetésére és fejlesztésére, a sport, ifjúsági ügyek támogatásával és az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítésével kapcsolatos kötelező önkormányzati feladatok részbeni ellátására vonatkozik.

5. A vételár
a. Az értékesítés tárgyát képező Ingatlan 1,2 ha térmértékű területrészének legalacsonyabb vételára bruttó 187 104 000Ft, azaz bruttó Száznyolcvanhétmillió-száznégyezer Ft.
b. A vételár a végleges adásvételi szerződés megkötésekor esedékes, egyösszegben, a szerződésben meghatározott módon.
c. A pályázó által megajánlott vételár a legalacsonyabb vételárnál nem lehet kevesebb.
d. A pályázati eljárásban alapvetően a legmagasabb vételár dönt, azonban a helyben működő pályázókat a kiíró előnyben részesíti és az összességében legelőnyösebb pályázatot kell kiválasztania.

6. A pályázó vállalja, hogy
a. az Önkormányzati célok maradéktalan megvalósulása érdekében látja el tevékenységét, a (végleges) adásvételi szerződés, településrendezési szerződés és közfeladat-ellátási szerződés megkötésére törekszik a fentiek szerinti ingatlan fejlesztési folyamatok és a vállalt kötelezettségei teljesítése alatt.
b. az adásvételi szerződés létrehozása érdekében az Önkormányzattal adásvételi előszerződést köt, az ingatlanfejlesztési feladatok körében telepítési tanulmánytervet készíttet az Önkormányzat számára a tervezett építési tevékenységről, az ahhoz szükséges telekalakításokról és a településrendezési eszközök módosításáról, valamint viseli a szükséges tervezési feladatok és eljárások költségeit.
c. az Ingatlanon saját beruházásában az adásvételi szerződés megkötését követő 3 (három) éven belül létrehoz egy jégcsarnokot, amely alkalmas a jégkorong, jégtánc, korcsolya sportok befogadására és amelynek műszaki tartalmát az Önkormányzat a felé benyújtott telepítési tanulmányterv alapján jóváhagyja. Saját beruházásában megvalósítja továbbá az Ingatlan teljes közművesítését elektromos áram és víziközművek tekintetében, valamint az Önkormányzat által előírt parkolóhelyek megépítését („Beruházás”).
d. a Beruházás során létrejövő jégcsarnokot pályázó saját maga üzemelteti, megfelelően karbantartja, állagának megóvásáról gondoskodik, az saját tulajdonát fogja képezni.
e. nyilatkozik átláthatóságáról, valamint arról, hogy a pályázati felhívásban és az Önkormányzattal megkötendő szerződésekben, a vonatkozó jogszabályokban foglalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti.
f. amennyiben az Önkormányzattal megkötött adásvételi előszerződésben, vagy településrendezési szerződésben foglalt ingatlanfejlesztési, vagy bármilyen más kötelezettségét megszegi, az Önkormányzat jogosult az adásvételi szerződéstől kártalanítás nélkül elállni, és esetleges kárainak megtérítését követelni.

7. Pályázati biztosíték
• A pályázati biztosítékot Szigetszentmiklós Város Önkormányzata fenti bankszámlájára kell átutalni.
• A pályázati biztosíték összegének legkésőbb az ajánlattétel idejének lejártáig kell beérkeznie. A kiíró kéri az átutalás közlemény rovatába az alábbi közleményt beírni: „pályázati biztosíték sportcélú ingatlan adásvételére”.
• A megfizetett pályázati biztosíték a nyertes ajánlattevő esetében beszámításra kerül a vételárba.
• A pályázati biztosítékot a kiíró a pályázati felhívás visszavonásáról szóló hirdetmény közzétételének, illetve az eljárás eredménytelensége kihirdetésének napjától számított nyolc naptári napon belül visszafizeti az ajánlattevők részére.
• Eredményes pályázat esetén a kiíró a pályázati biztosítékot a nem nyertes ajánlattevők részére az eredmény kihirdetésének napjától számított 8 (nyolc) naptári napon belül fizeti vissza.
• Amennyiben a pályázat nyertese nem teljesíti a pályázatban vállalt kötelezettségeket a pályázati biztosíték bánatpénzként funkcionál, és az a kiírót illeti meg.
• A pályázati biztosíték összege: 100.000 Ft, azaz Százezer forint.

8. A pályázat megjelenik Szigetszentmiklós Város Önkormányzata honlapján (www.szigetszentmiklos.hu), a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, illetve a Nemzeti Sportban, mint országos napilapban.

9. A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
• Az ajánlattevő nevét, székhelyét (lakóhelyét), elérhetőségeit.
• Az ajánlattevő rövid bemutatkozását.
• A pályázó által a fenti pontokban meghatározottaknak megfelelően elkészített sportfejlesztési programot, amelyből jól látható, hogy a pályázó által ajánlott fejlesztések, és hosszú távú működtetés megfelel a kiíró által meghatározott feltételeknek és elvárásoknak.
• A pályázó személyi és szakmai felkészültségének igazolására szolgáló információkat.
• Jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság esetén 30 (harminc) napnál nem régebbi cégkivonatot. Társadalmi szervezet esetén a bírósági nyilvántartás adatairól 30 (harminc) napnál nem régebbi kivonatot.
• A pályázó aláírásra jogosult képviselőjének aláírási címpéldányát.
• Pályázó részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát az alábbiakra vonatkozóan:
- pályázati feltételek elfogadására
- az általa vállalt kötelezettségre
- a kínált vételár összegére
- a nemzeti vagyonról szóló törvényben a vagyonhasznosítóval szemben támasztott követelményeknek való megfelelésről.

10. A pályázati ajánlat benyújtásának helye és módja:
• A pályázatot zárt, jelzés nélküli borítékban „sportcélú ingatlan adásvétele” jelige feltüntetésével, 2 (két) példányban, magyar nyelven a kiíró címére kell benyújtani postai úton úgy, hogy a pályázati ajánlat az ajánlattétel idejének lejárta előtt a kiíróhoz megérkezzen.
• Ajánlati kötöttség: 60 nap.
• Amennyiben az ajánlattevő ajánlatát az ajánlati kötöttségének ideje alatt visszavonja, vagy a kiíró által biztosított kereteken túl módosítja, elveszti az általa befizetett pályázati biztosítékot.

11. A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 13. napja.

12. A pályázatok felbontása: az ajánlattételi határidőt követően, tervezetten 2024. május 14-én.

13. A pályázaton nem vehet részt olyan szervezet, amely csőd-, felszámolási eljárás vagy végelszámolás alatt áll, vagy amelynek
lejárt esedékességű adó-, vagy vámhatóságnál nyilvántartott, olyan végrehajtható adó-, illeték-, vám-, vagy társadalombiztosítási tartozása van, melyek megfizetésére nem kapott halasztást.

14. Érvényes a pályázat, ha:
• az ajánlatot a pályázati felhívásban meghatározott ajánlattétel idejében nyújtották be
• az ajánlattevő a pályázati biztosítékot az előírásoknak megfelelő rendelkezésre bocsátotta
• az ajánlattevő az ajánlatot és a pályázati dokumentációban található valamennyi dokumentumot minden oldalon cégszerűen aláírta, a pályázat anyagát összefűzve folyamatos sorszámozással ellátva nyújtotta be.

15. Érvénytelen a beadott pályázat, amennyiben a pályázattal kapcsolatos érvényességi feltételeket teljes mértékben nem elégíti ki

16. Eredménytelen a pályázati eljárás:
• Az ajánlati határidőben nem érkezett érvényes pályázati ajánlat
• A benyújtott pályázatok egyike sem felelt meg a pályázati dokumentációban foglalt feltételeknek
• A legjobb érvényes ajánlat elfogadása veszélyeztetné az önkormányzati vagyon őrzését, gyarapítását, illetve annak megvalósítása előnytelen lenne az önkormányzat számára.

17. Amennyiben az előírt határidőben csak egy pályázat érkezik és az az előírt feltételeknek megfelel, a pályázat eredményes.

18. Az ajánlatok érvényességéről, a pályázat eredményességéről a kiíró dönt.

19. Szigetszentmiklós Város Önkormányzata fenntartja magának a jogot arra, hogy a beérkezett pályázati anyagok elbírálását követően a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa.

20. A pályázattal kapcsolatos további információk: Szigetszentmiklós Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala, 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth L. u. 2., tel.: 06-24-505-505.