Szigetszentmiklós és Térsége Turisztikai Egyesület

Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft. és a

Szigetszentmiklós és térsége Turisztikai Egyesület bemutatkozója

 

2011. áprilisában a Szigetszentmiklós Város Képviselő-testületének támogatásával létrejött a Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft. és a Szigetszentmiklós és térsége Turisztikai Egyesület azzal a céllal, hogy a köz-és magánszféra partnerségén, közös érdekeltségen alapuló helyi turizmus fejlődését elősegítse és a térségben található vonzerőket turisztikai termékké fejlessze.

A „TDM" kifejezés - amely a turisztikai desztináció menedzsment kifejezést fedi - hangzását tekintve idegen lehet az avatatlan fülnek, ám valójában nagyon is emberközeli. A turizmus eszközeivel történő településfejlesztést, a közösségi életre hatással lévő tevékenységeket foglal magában.

Jelenleg összesen négy önkormányzat (Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Taksony, Tököl) mellett tíz civil szervezet és mintegy 26 turisztikai vállalkozás (többek között a ráckevei Duna Relax&Event Hotel, a Hajómalom, a szigetcsépi Gál Pincészet, Szigetcsépről a Farmergolf, Szigetszentmiklósról az Oázis Wellness Park és Szigethalomról az Emese Park is) a tagja.

Főbb tevékenységeink öt feladatcsoportba sorolhatók:

1. Turisztikai információs kiadványok készítése - Ráckevei Duna-ág és környéke c. 68 oldalas, négy nyelven megjelent invitatív kiadvány, amely a környék főbb látnivalóit és programjait foglalja össze tematikus formában, gazdag fotó illusztrációkkal. Kis-Duna menti Zsebkalauz sorozatunkban pedig konkrét helyszíneket és programokat ajánlunk térségünkben. E kiadvány praktikussága a kivitelezésben (kicsi, zsebre tehető méret, gyűrődés-, és enyhén vízálló borítás) és a célzott útmutatásokban rejlik.

2. Turisztikai honlap üzemeltetés - www.kisdunamente.hu címen frissítettük portálunkat, mely kiváló kiindulópontot ad a hozzánk látogatók számára.

3. Tagjaink képviselete a szakmai kiállításokon, rendezvényeken és különböző fórumokon, konferenciákon - Főbb turisztikai-, és gasztronómiai vásárokra illetve jelentősebb környékbeli rendezvényekre való kitelepülés (pl. Utazás Kiállítás, Főszezon Turisztikai Vásár, Budafoki Bor-, és Pezsgőfesztivál). Ezen események alkalmával a program-, és turistainformáció mellett interaktív foglalkozással is készülünk (játék, ügyességi-, vagy kézműves foglalkozás).

4. Turizmust érintő minden egyéb marketing kommunikációs munka kivitelezése és végrehajtása - PR cikkek, programajánló illetve invitatív hirdetések, sajtótermékek megjelentetése online és print médiában.

5. Desztináció szintű rendezvény- és programszervezési feladatokban való részvétel - 2012. óta rendszeres kirándulóhajó járatokat szervezünk a Kis-Dunán. 2016-ig mintegy 2600-an vettek már részt az általunk szervezett hajókirándulásokon.

Emellett igyekszünk a főbb helyi rendezvényeken programelemek szervezésében is részt vállalni, például a szigetszentmiklósi Szabacsi nap alkalmával nosztalgiabuszos városnéző járat „üzemeltetésében" segítjük a helyi turisztikai egyesületet.

A Turisztikai Egyesület minden évben különböző kulturális programot szervez, melynek célközönsége nemcsak a helyi lakosság, hanem a környező településeken működő művelődési házak programszervezőinek köszönhetően az ottani lakossághoz is eljut. Így volt ez az „Értéksziget" programsorozattal kapcsolatban is 2016.év folyamán, ahol négy település (Ráckeve, Szigethalom, Szigetszentmiklós és Szigetújfalu) négy kiemelt rendezvényén sziget-standon különböző foglalkozásokkal várták a közönséget.

Munkatársak:

Szontágh Ferenc ügyvezető, Gere Ágnes TDM menedzser

Elérhetőségeink:

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Dr. Lengyel Lajos utca 6.

Telefon: 0620 9494 760

E-mail cím: info@kisdunamente.hu

Weboldal: www.kisdunamente.hu