A Csepeli úton közlekedők június 25-től torlódásra számíthatnak
Media - 2018. 06. 21.
A-Csepeli-uton-kozlekedok-junius-25tol-torlodasra-szamithatnak

A Pest megyei Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út felújítása kapcsán nagyobb mértékű korlátozásra és ezáltal torlódásra számíthatnak a közlekedők 2018. június 25. és július 1. között. A munkálatok idejére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők türelmét és megértését kéri.

Az összekötő úton 2018. június 25-től az M0-s autóút (le- és felhajtó ágai) és a Csepeli út találkozásának (M0 északi oldalán) körforgalmú csomóponttá történő átépítésének munkái tovább folytatódnak, melyek sávzárásokkal és sebességkorlátozással járnak.

A forgalmi rend változására KRESZ táblákkal és ideiglenes burkolati jelekkel hívják fel a közlekedők figyelmét. Az M0 irányából érkezők egy forgalmi sávon tudják megközelíteni a Csepeli utat, a jobbra - Budapest felé - kanyarodó sávot lezárták a szakemberek, valamint a Csepeli úton Budapest irányából érkezőknek eddig meglévő balra kanyarodó sávja is megszűnt, így egy sávot használhatnak az egyenesen és a balra kanyarodók.

Az ALDI áruház körforgalmi csomópontja és LIDL áruház csomópontja, valamint a Petőfi Sándor utcai körforgalom a Szent Erzsébet téri körforgalom között a burkolatjavítási, felület-előkészítési munkák folytatódnak, melyek sebességkorlátozással és lokális félpályás lezárásokkal járnak. Az ALDI körforgalmi csomópont és a Szent Erzsébet téri körforgalom közötti útszakaszon - több helyszínen - szegélyépítési, árokrendezési munkálatok is folynak, melyek lokális sávszűkítéssel járnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be, mindig vegyékfigyelembe az aktuálisan bevezetett, az építési munkák miatt szükséges forgalmi rendet.

A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról a közlekedők a nap 24 órájában tájékozódhatnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.