Szórakozz Biztonságosan!
- 2019. 07. 17.
Szorakozz-Biztonsagosan

Ahhoz, hogy a szórakozás felhőtlen legyen, fogadd meg néhány jó tanácsunkat!

  1. Ne menj egyedül szórakozni, figyeljetek egymásra! Ha valaki nincs meg vagy elkeveredik és telefonon sem tudja megmondani merre van, kezdjétek el keresni.
  2. Mindig legyen feltöltve a telefonod! Legyen a telefonodban legalább kettő SOS-kontakt személy, akit baj esetén hívni tudsz!
  3. Értékeid lehetőség szerint tedd a belső zsebedbe vagy a táska belső zsebébe, ahonnan nehezebb kivenni. Minél kevesebb értéktárgy legyen nálad!
  4. Szórakozás, bulizás közben figyeld a körülötted állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lennél figyelmes vagy esetleg bűncselekmény elkövetését észlelted, azonnal szólj a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget is értesítik!

Tudj NEMET mondani a kábítószer minden formájára!

Ne hagyd magad befolyásolni!

Nem kötelező kipróbálni!

Soha ne tedd le a poharad felügyelet nélkül, ne add oda ismeretleneknek. Ha lehet, olyan italt fogyassz, amit előtted bontanak ki. Ne fogadj el idegenektől semmilyen italt! Figyelj a testedre! Ha érzed, hogy baj van, kérj azonnal segítséget. Ha hirtelen rosszul leszel, szédülsz, jelezd! Hívjatok bátran segítséget!

Ha látod, hogy valaki bajban van, próbálj meg segíteni neki.

Ne menj el öntudatlan ember mellett! Ha egyedül van, és láthatóan zavarodottan viselkedik vagy sír, de nem tud megmozdulni, kérdezd meg, mi a baj. Kérdezd meg tőle kivel jött, tudsz-e segíteni, felhívj-e valakit.

Semmiképpen se hagyjátok egyedül, amíg nem jön a segítség!

Rosszullét esetén értesítsétek az egészségügyi szolgálatot vagy hívjátok a mentőket, illetve a 112-es segélyhívószámot!

Ingyenesen hívható segélyhívó számok:   104, 105, 107, 112


Biztonságos szórakozást kíván:

SZIGETSZENTMIKLÓS RENDŐRKAPITÁNYSÁG


Kövesse híreinket az alábbi linkre kattintva Facebook oldalunkon is!

-> Szigetszentmiklós város hivatalos oldala