x Széchenyi 2020

26

Nemcsak Jazz Klub - Fellép: Szalay Gábor Organ Trió és a Bujdosó Trió

2024. július 26.
Szalay Gábor Organ Trió:
A trió muzsikájának jelentős részét a néhai nagy Thelonious Monk szerzeményeinek feldolgozása alkotja, de a koncert folyamán mindvégig izgalmas, ötletes, eredeti modern jazzt hallhatunk. Szalay Gábor a magyar jazz-világ kimagasló bebop gitárosa, fantasztikus ritmikával és harmóniaérzékkel.

Közreműködik: Szalay Gábor – gitár, Horváth Albert – organ, Bágyi Balázs – dob

Bujdosó Trió:
„Bujdosó János lényében megbújik valami a legkisebb szegénylegény dacából, akinek eleinte egyáltalán nem fűlik a foga a világmegváltáshoz, de kénytelen-kelletlen csak végigverekszi magát az oda vezető próbatételeken. Bujdosó azt a folyamatot rögzíti zenéjével, ahogy a dolgok elveszítik formájukat.
Sötétebb, dühösebb, komorabb lelkületű anyagot játszanak mostanában, amiben azért a szépség ott van, de az a benyomása az embernek, mintha az otromba valóság folyamatosan, kéretlenül rányitna az örökkévalóságban éppen feloldódni készülő zenészre és vele együtt a hallgatóra. A görög rembetika hangulattól, a mediterrán mámortól és a közel-keleti hangzásoktól jutott el a zenekar a jelenlegi karcosabb avantgard-jazzig, emelkedett, nagyívű kompozícióikban a szakralitás kupolája sejlik fel, bennük a transzcendens fülön csípésének szándéka érhető tetten, a sűrű zenei szövetből pedig kirajzolódik egy egyfajta igény a megváltásra, de a kérdést, hogy ennek jelen világunkban mekkora esélye lehet, nyitva hagyja a zenekar.” (Forrás: fidelio.hu)

Jegyár: 3.500 Ft

Helyszín: Lóbár Vendéglő kerthelyisége