Hírek lista NAV információk

2024. március 15.

Bevallás automatikusan - NAV közlemény

Már évek óta külön kérés nélkül készíti el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat automatikus, nem kell a kedvezményekre jogosító vagy a munkáltatói, kifizetői igazolásokat beküldeni a NAV-hoz, azokat csak meg kell őrizni az öt éves elévülési idő végéig.

Tovabb

2024. február 20.

Tájékoztató a 2024. évi helyi adókról

Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalának Adóhatósági Osztálya tájékoztatja a vállalkozókat és a gazdálkodó szervezeteket, hogy a 2024. I. félévre esedékes helyi adók (iparűzési adó, építményadó) számlaegyenlegét cégkapun, illetve ügyfélkapun keresztül küldi meg.

Tovabb

2024. január 19.

Bevallás nélkül is kiderül a bevétel - NAV közlemény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) különös figyelmet fordít a bevallást elmulasztó, az adófizetést elkerülni igyekező vállalkozásokra, mivel ezek jelentős kockázatot jelentenek az állam költségvetésére. A mulasztásokat az Online Számla rendszer adataiból akkor is képes kiszűrni a NAV, ha az adott vállalkozástól nem érkezik bevallás.

Tovabb

2024. január 15.

Megújult webes felülettel indul az idei eSZJA-szezon - NAV közlemény

Elérhetők a friss szja-bevallási információk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A 2023-ra vonatkozó bevallások tervezetét idén is elkészíti a NAV, de akik ennek ellenére maguk készítik el a dokumentumot, már hozzáférhetnek a korábbinál logikusabb és a kitöltést segítő új funkciókkal kibővített 23SZJA bevallás webes kitöltő programhoz. Az szja-bevallási és befizetési határidő egységes, valamennyi adózó számára 2024. május 21.

Tovabb

2023. szeptember 22.

Érkeznek az adószámla-értesítők - NAV közlemény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig folyamatosan végzi az adószámla-értesítők kiküldését a magánszemély és egyéni vállalkozói ügyfeleinek. Akiknek van ügyfélkapus elérhetősége, azok a tárhelyen, akiknek nincs, azok a postaládájukban kereshetik a dokumentumot.

Tovabb

2023. június 26.

Diákként dolgozni, diákként adózni - NAV közlemény

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra. Sőt, esetükben igénybe vehető a 25 év alattiak kedvezménye is.

Tovabb

2023. június 21.

Hasznos tanácsok gépjárműadó-ügyintézéshez - NAV közlemény

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatok 2021. óta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hatáskörébe tartoznak. A tapasztalatok szerint sokan tévesen a NAV-nál szeretnék jelezni a gépjárművel kapcsolatos tulajdoni változásokat, illetve nem a megfelelő csatornákon próbálják adóügyeiket intézni. A NAV többféle kényelmes megoldást kínál a gépjárműadó-ügyek intézésére is, érdemes élni az elektronikus felületek által nyújtott előnyökkel.

Tovabb