Hírek lista Kultúra

2023. október 5.

Október 4-én "Valóság és képzelet" címmel nyílt meg a Szigetszentmiklósi Alkotókör csoportos kiállítása a Városi Könyvtár és Közösségi Házban

A kiállítás mottója: "Minden, amit el lehet képzelni, az valóságos." (Picasso) Az alkotókör 11 tagjának művei többféle technikával és témában készültek, az alkotásokról dr. Szuhaj Katalin művészettörténész elismerően nyilatkozott a kiállítás megnyitóján. Nagy János polgármester köszönetét fejezte ki az alkotókör minden tagjának, továbbá elmondta, büszke városunk színes kulturális életére, melyet több mint egy évtizede a Szigetszentmiklósi Alkotókör kiállítása is gazdagít.

Tovabb

2023. augusztus 28.

Öröm a zene! Ezúttal a rock zene! (fotógaléria)

2023. augusztus 26-án déltől késő estig tartott a XIX. Roxiget rockzenei tehetségkutató verseny és fesztivál a Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtt. Az ország minden pontjáról 30 zenekar mérte össze tudását, a döntőbe 10-en jutottak. Sajnos közülük idén kimaradtak a szigetszentmiklósiak.

Tovabb

2023. augusztus 19.

Gyermekek Summerfestje 2023. augusztus 18. (fotógaléria)

Pénteken Kukorica Jancsitól Indiáig és Peruig is eljutottak a Summerfest látogatói. A gyerekek és családok délután a Kuttyomfitty Társulattal Petőfi varázslatos történetébe csöppentek, majd 18 órától - amikor a kézműves foglalkozások is véget értek - a Bolgár-Német-Roma Esten nemzetiségi ételeket és táncokat kóstolhattak, illetve tanulhattak.

Tovabb