Hírek lista

2022. október 1.

Finn testvérvárosunk, Oulu képviselői látogattak városunkba

A találkozó apropója a Veszprémben rendezett XV. Magyar-Finn Testvérvárosi Konferencia volt, ahol a fenntarthatóság, digitalizáció és okos városi szolgáltatások, a kreatív ipar és kulturális örökség tematika köré épülő előadásokon Szigetszentmiklóst például a korszerű térinformatikai rendszere miatt emelték ki.

Tovabb

2022. szeptember 29.

Az idősebb korosztályt ünnepeljük Október 3-án az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Hangversenytermében

Szeretettel várjuk idősebb korosztályú lakosainkat az Idősek Napja rendezvényre! Október 3-án, délután 4 órától Nagy János polgármester köszöntője után a helyi klubok művészeti csoportjai és Venczli Zóra lépnek az Ádám Jenő iskola színpadára. További részletek: https://www.facebook.com/events/775242870400318/?ref=newsfeed

Tovabb

2022. szeptember 29.

Forgalmi rend változás lesz Október 6-án.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata megbízásából a Városi Könyvár és Közösségi Ház 2022. Október 6-án, csütörtökön 10 órakor rendezi meg az Aradi vértanúk emléknapja alkalmából a városi rendezvényét. A rendezvény helyszíne a Kossuth Lajos utca, az Aradi vértanúk kopjafája (A Buga Iskola és a Református templom közti útszakasz).A rendezvény lebonyolítása érdekében a forgalmi rendben változás lesz.

Tovabb

2022. szeptember 26.

NÉPSZÁMLÁLÁS, 2022: FELELJÜNK, EGYMÁSÉRT!

Október 1-jén kezdődik hazánkban a Magyarország teljes népességére és az összes lakására kiterjedő népszámlálás. Az adatgyűjtés pontos és részletes képet ad a népesség számáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámláláson való részvételt a 2018. évi CI. törvény írja elő, eredményei mindannyiunk mindennapjait, jövőjét befolyásoló szociális és gazdasági döntések, országos, regionális és helyi fejlesztések alapjául szolgálnak.

Tovabb

2022. szeptember 26.

Hősies küzdelem a kupagyőztes ellen!

A BKG-PRIMA Natura Szigetszentmiklós női NB1A-s csapata izgalmas, harcos találkozóval indította be hazai pályán a 2022/23-as szezont! Első ellenfelünk, a kupagyőztes DVTK bajnokesélyeshez méltó játékot mutatva győzött a Kosok otthonában.Nekünk a mai napon még sajnos nélkülöznünk kellett centerünket, Ama Degbeont, de ennek ellenére is harcos, helyenként nagyon látványos játékkal tudtuk megörvendeztetni a szigetszentmiklósi közönséget! Sajnos Vári Zita a mérkőzés során bokasérülést szenvedett, neki ezúton is jobbulást kívánunk!

Tovabb

2022. szeptember 26.

Szabacs Kupa 2022-ben is

A vízi sportok szerelmesei sem maradtak program nélkül szombaton, ugyanis a Szigetszentmiklósi Vízisport Egyesület a Sportnap után indította a Szabacs Kupát. A hagyományos őszi verseny 68 fős létszámmal zajlott, a legidősebb nevező a 81 esztendős Jordán Gábor volt. Vízre szálltak rokonok, párok, barátok, legyenek akár amatőrök vagy profi sportolók, a családias légkör és vidám hangulat sehol nem hiányzott

Tovabb

2022. szeptember 24.

Sportnap a Kéktón

Városi Sportnap volt ma a Kéktó Szabadidőparkban. A szigetszentmiklósi sportegyesületek bemutatkozója alkalmat adott arra, hogy megismerjük és kipróbáljuk városunk sportolási lehetőségeit.

Tovabb