Hírek lista

2023. május 28.

Hősök napja 2023. (fotógaléria)

„Nem ünnepelni gyűltünk össze és nem siratni. Nincs mit ünnepelni. Előttünk sírkő áll, amely több mint 500.000 elesett magyar hős emlékét örökíti meg. És ez az emlék tőlünk, az élőktől, számon kéri az őseinktől örökölt hazát, melyért ők az életüket áldozták és amelyről míg nekik számot adni nem tudunk, ünnepnapot ülnünk nem lehet.”

Tovabb

2023. május 25.

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A kezelés pontos időpontja: 2023. június 2. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2023. június 3-4. napjai, ugyanebben az időben.

Tovabb

2023. május 23.

Forgalomkorlátozásra és parkolók lezárására kell számítani Szigetszentmiklóson 2023. május 26-án a Hősök napi megemlékezés miatt

Május 25-én, csütörtökön este 18 órától, másnap, május 26-a kb. 12 óráig a Kossuth Lajos utcában a Buga iskola kapujától a Hősi Emlékműig lezárásra kerülnek mindkét oldalon a parkolók, itt fent nevezett időszakban tilos lesz megállni és parkolni. Továbbá pénteken a hatóságok lezárják a Kossuth Lajos utcát az átmenő forgalom elől várhatóan 9 és 12 óra között. Ebben az időben az utcából távozni a Petőfi utca irányába lehet, tehát ideiglenesen változik a forgalmi rend. (lásd a térképen)

Tovabb

2023. május 23.

Mattot kapott az unalom

Május 20-án második alkalommal rendezett városi sakkversenyt a szigetszentmiklósi Sakksziget Egyesület. Megtelt a Városi Könyvtár és Közösségi Ház, több mint 120-an ültek a táblákhoz.

Tovabb

2023. május 22.

Éjfélkor jár le a határidő - NAV közlemény

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos NAV Infóvonal 20 óráig hosszított nyitvatartással várja azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat – az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve –, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.

Tovabb