Hírek lista Környezetvédelem

2022. május 22.

Duna-takarítás

Az esőzés miatt rövid késéssel indult tegnap a Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület környezetvédelmi akciója, a tavaszi Duna-takarítás.

Tovabb

2022. május 5.

TeSzedd Szigetszentmiklós - 2022

Szigetszentmiklós Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai és városunk lakói idén is csatlakoztak a TeSzedd Önkéntesen a Tiszta Magyarországért elnevezésű országos akcióhoz.

Tovabb

2022. április 26.

Idén is TeSzedd!

Idén is megrendezésre kerül a TeSzedd! szemétszedési akció, melyhez Szigetszentmiklós Önkormányzata ismét csatlakozik. A 2022. május 5-ei eseményre önkéntes lakosok, egyesületek, civil szervezetek jelentkezését várjuk május 4-ig a horvath.monika@szigetszentmiklos.hu e-mail címen, vagy a +36 20 661 8843-as telefonszámon.

Tovabb

2022. április 22.

Föld napja

Április 22. a Föld napja, mely emlékeztet minket otthonunk csodálatos létezésére, és egyben felhívja a figyelmet törékeny bolygónk megőrzésére.

Tovabb

2022. március 28.

Cseppetsem! olajtotó

Egy környezettudatos játékra hívjuk fel Tisztelt Lakosaink figyelmét, mely a használt sütőolaj szelektív gyűjtésére buzdítva, értékes nyereménnyel ajándékozhatja meg a nevezőket és egy városi szervezetet.

Tovabb

2021. november 18.

Kérdőívet indított a Budapest Fejlesztési Központ a Soroksári-Duna természeti értékeinek megőrzéséről

A Budapest Fejlesztési Központ a Ráckevei (Soroksári)-Duna revitalizációjának előkészítését konzorciumban valósítja meg az Országos Vízügyi Főigazgatósággal. A most induló előkészítési projektben többek között megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatástanulmány készül. Csak ezen gondos előkészítő vizsgálatok lezárulta után valósulhat meg bármilyen, a folyóágat, medret érintő fizikai beavatkozás a Ráckevei (Soroksári)-Dunán.

Tovabb

2021. október 19.

TeSzedd! Szigetszentmiklós 2021

2021. október 19-én városunk lakói és a polgármesteri hivatal munkatársai Szigetszentmiklós öt pontján próbálták összegyűjteni az eldobált, vagy illegálisan lerakott hulladékot.

Tovabb

2021. október 16.

Dunatakarítás volt a Kis-Dunán

Ma a Szigetszentmiklósi Vízi Sport Egyesület idén második alkalommal rendezte meg a „dunatakarítást”. A programra olyan önkénteseket vártak, kiknek fontos városunk tisztasága, akik hajlandóak „felvenni a kesztyűt” a felelőtlen szemetelőkkel. Egy-egy ilyen alkalommal akár több konténernyi hulladéktól tisztítják meg a Kis-Duna vizét és partszakaszát.

Tovabb