photo

25 éves a szigetszentmiklósi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

2023. szeptember 4.
Közérdekű híreink
A délutáni, XX. Sváb Partyt megelőzően emlékművet avatott Ritter Imre, a Magyar Országgyűlés német nemzetiségi képviselője, Bóna Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Hohl László, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Nagy János polgármester, a rendezvény fővédnöke.

Hohl László köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt negyed évszázadban támogatták a Német Nemzetiségi Önkormányzat működését, köztük a lakosoknak, tagoknak és a mindenkori városvezetőknek. Mint fogalmazott - a Szent Erzsébet tér sarkán ezentúl a most felavatott napóra ábrázolja a stabilitást és az örök időt, mely reményeik szerint önkormányzatuk életét, működését is jelzi.

Az eseményen a szigetszentmiklósi egyházak is képviseltették magukat, áldást mondott Szalkai László református lelkész, az emlékművet megszentelte Hutóczky Béla római katolikus címzetes esperes. Énekszóval a Sonnenschein Német Hagyományőrző Kórus közreműködött.

A jubileumi ünnep mulatsággal folytatódott, ahol soroksári, dunaharaszti, szigetcsépi, taksonyi és szigetszentmiklósi német nemzetiségi tánccsoportok és zenészek szórakoztatták a közönséget. Az est fénypontja – tűzijáték helyett - a tűzvarázs show volt.