photo

70 éves lett az Érdi Szakképzési Centrum Szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Technikuma

2022. április 11.
Közérdekű híreink
70 éves lett az Érdi Szakképzési Centrum Szigetszentmiklósi Csonka János Műszaki Technikuma. A kerek évforduló alkalmából április 8-a és 13-a között ,,Csonka-hét” zajlik az iskolában. Az épület főbejáratához ma jubileumi emléktábla került, melyet ünnepélyes keretek között avattak fel.

Beszédet mondott Patai Lajos tagintézmény-vezető, Pergel Antal, a Szakképzési Centrum főigazgatója és Nagy János, városunk polgármestere.
Az intézmény névadójára, Csonka János feltalálóra, tiszteletbeli gépészmérnökre, a magyar autógyártás úttörőjére nem csak a tábla láttán emlékeznek diákok és tanárok, hiszen a „Csonka-hét” legtöbb programja a járművek körül forog. Az autósmozi, a honvédségi járművek felvonulása, a Csepel Autó Gyártmánymúzeum látogatása mellett Holló Zsolt drift versenyző előadását láthatták a tanulók, és a SpeedZone autótesztelő videósaival is megismerkedhettek. A hét programjai között pályaorientációs és egészségnap is várja a diákokat.

Az ünnep hangulatát emelte, hogy Nagy János külön, termükben is köszöntötte a 10. a osztályosokat, akik a közelmúltban „Szigetszentmiklós legszorgalmasabb osztálya” díjat nyertek az országos „Javíts egy jegyet” pályázaton. A polgármester gratulált, és ajándékot adott át a tanulóknak, Sztanó István, osztályfőnöknek és Patai Lajos tagintézmény-vezetőnek.