photo

A Diák Vívóegylet Szigetszentmiklóson rendezte a „III. Magyar Kupa Felnőtt Válogató, valamint az V. Serdülő és II. Vitéz Férfi-Női Kard GKK Reménység Körversenyt”.

2024. április 23.
Közérdekű híreink Sport
A Diák Vívóegylet Szigetszentmiklóson rendezte a „III. Magyar Kupa Felnőtt Válogató, valamint az V. Serdülő és II. Vitéz Férfi-Női Kard GKK Reménység Körversenyt”. (A GKK rövidítés Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf olimpiai bajnok vívók vezetékneveinek kezdőbetűit jelenti.)

A versenyen a legjobb szigetszentmiklósi eredményt, 7. helyezésével Noseda Szabolcs szerezte, akinek a díjátadáson Nagy János polgármester akasztotta nyakába az érmet. A fiatalabbak között Marosi Zsombor érte el a legjobb eredményt, a 8-ad döntőbe jutásért kapott ki a verseny későbbi győztesétől.

„A felnőtt női mezőny számára jelentette a verseny a legnagyobb tétet, hiszen már kijutottak válogatottjaink az olimpiára, de az egyéni indulási jog a szigetszentmiklósi és az közeljövőben megrendezésre kerülő országos bajnokságon fog eldőlni. – magyarázta Noseda Tibor, a Diák Vívóegylet Szigetszentmiklós elnöke. Hozzátette, hogy az olimpikonok jelenléte emelte a verseny rangját. A felnőttek számára kialakított, pódiummal és videobíróval berendezett teremben vívni az fiatalabb korosztályok számára részben újdonság volt, de ösztönzően is hatott. A rendezvény helyszíne pedig valamennyi résztvevő, szülő, edző véleménye szerint tökéletes és méltó volt a verseny rangjához. Köszönet illet mindenkit, aki segítette ezt a szinte világkupa szintű verseny lebonyolítását.” – tette hozzá az elnök.