photo

A Mű út- Hév átjáró közlekedés javító koncepcióterv egyeztetése

2019. október 10.
Közérdekű híreink

Szabó József polgármester 2019. szeptember 23-án megbeszélést hívott össze Szigethalom, Mű út-HÉV átjáró és környezetének közlekedését javító koncepcióterv egyeztetése érdekében.

A törekvés, a három érintett település forgalomszervezésének javítására irányul, tekintettel a Mű út és a Gyári út kereszteződésénél a HÉV-átjáró körüli közlekedési nehézségek megoldására, enyhítésére. A közlekedési tervezőmérnökök hatástanulmányaiból kiderült, hogy a bemutatott tervek már átmenetileg is csökkenthetik a nehézségeket. A tervezett beruházás több ütemben valósulhat meg. A közlekedésszabályozás új jelzőlámpák kihelyezésével, az út szélesítésével, valamint a „Hunyadi-körforgalom" többsávos, turbósításával kezdődhet, melyre a Gyári út forgalma közvetlenül bekötésre kerülne. Ez első lépése lehet a jövőben kialakítandó Mű út - HÉV-csomópont fejlesztésének.
A szigetszentmiklósi egyeztető fórumon részt vett Bóna Zoltán országgyűlési képviselő; Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója; az Innovációs és Technológiai Minisztérium; a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársai; továbbá a Volánbusz Zrt.; a Magyar Közút Nonprofit Zrt.; a FŐMTERV Zrt. szakemberei, valamint Fáki László Szigethalom és Hoffman Pál Tököl polgármestere.