photo

A Szigetszentmiklós Női Kézilabda Sportegyesület felnőtt női csapata nyerte az idei év NB II. Déli csoportban a bajnokságot!

2022. május 15.
Sport
A Szigetszentmiklós Női Kézilabda Sportegyesület felnőtt női csapata nyerte az idei év NB II. Déli csoportban a bajnokságot!
Az SZNKSE 27 éves fennállásának legnagyobb sikerét érték el a lányok, egyedülálló teljesítmény lenne, ha felkerülnének az NB I. B-be. Ehhez azonban még rögös út vezet, hiszen az idei évtől változtak a szabályok, nem lesz automatikus a feljutás. Ahhoz, hogy bekerüljenek az első osztályba, osztályozót kell játszaniuk az NB I. B középmezőnyének egyik csapatával. A miklósi lányok ma játszották utolsó hazai meccsüket, a Vecsés csapata ellen győztek 28-26-ra. Ugyan még van egy idegenbeli mérkőzésük, de matematikailag már elvehetetlen tőlük a bajnoki cím. A mai találkozó után az egyesület szakmai stábja mellett, Ladányi Sándor önkormányzati képviselő, városunk Ifjúsági és Sport Bizottságának alelnöke is köszöntötte a bajnok-csapatot. Az aranyérmek még nem kerültek kiosztásra, mert a szabály úgy szól, hogy hivatalosan csak az utolsó mérkőzés után hirdethetnek bajnokot és kerülhet a nyakukba a győzelmet jelentő érem. Gratulálunk a teljesítményhez és további sok sikert kívánunk!