x Széchenyi 2020
photo

Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott fenntarthatósági előadást a a Batthyány Kázmér Gimnáziumban

2024. október 13.
Közérdekű híreink
Rendhagyó tanítási napon vehettek részt a Batthyány Kázmér Gimnázium diákjai a héten. Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott fenntarthatósági előadást a szigetszentmiklósi iskolában.

Kissné Hegedűs Éva intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy ökoiskola lévén, a gimnázium igyekszik tanulóit bevezetni a környezetvédelem és a fenntarthatóság világába. Mint fogalmazott:
,,Fontos, hogy a gyerekek megértsék, a környezetvédelmi kihívásokra csak összefogással és közös felelősségvállalással lehet válaszolni."

Áder János előadása a környezetvédelem szerteágazó témái közül a vízválságot helyezte fókuszba, érintette a „kevés víz, sok víz drámáját", vizeink szennyezettségét, a népesség növekedésével szorosan összefüggő vízhiányt, mely egyre nagyobb területeket fenyeget bolygónkon. Az előadás során több alkalommal a diákok is bekapcsolódhattak a programba. Különböző, a témához kapcsolódó kérdésekre adhattak választ egy online felület segítségével, illetve saját kérdéseiket is feltehették a köztársasági elnöknek.