photo

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés (fotógalériával)

2023. március 15.
Közérdekű híreink
Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés hagyományosan a Városi temetőben, Komáromy Alajos és Kardos István főhadnagyok síremlékeinél kezdődött ma reggel.

Az ünnepi műsorban a Bíró Lajos Általános Iskola és a Kardos István Általános Iskola és Gimnázium tanulói közreműködtek, Vitéz Balázs Sándor ünnepi beszédet, Szalkay László református lelkész imát mondott a forradalom és szabadságharc tiszteletére, ezután a megjelentek elhelyezhették koszorúikat és virágaikat a síremlékeknél.

Az ünnepség folytatásaként a Városháza előtt, Nagy János polgármester köszöntőjét követően, Lázár Gergő, a Városi Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója emlékezett meg az 1848-as eseményekről. A rendezvényen átadásra kerültek az idei évi Kardos István és Dr. Varga László Díjak, az elismeréseket Németh István rendőr alezredes és Víg Géza Gyula, a Szigetszentmiklósi Vízisport Egyesület elnöke kapta.

Nagy János polgármester elismerésben részesítette továbbá Kollár Gábort, aki szigetszentmiklósiként a törökországi földrengés mentési munkáiban vett részt. Kollár Gábornak és Szigetszentmiklós lakosságának személyesen mondott köszönetet Nazli Fasano, a városunkban működő török cég, az Orkun International Transport Kft. ügyvezetője.

A műsorban az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvós Zenekara és Fanfár Együttese, a Székely Miklós Városi Kórus, valamint Endrődi Ágnes és Tóth Sándor színművészek vettek részt, a koszorúzásban a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület közreműködött.

Kérjük, tekintsék meg képes összefoglalónkat!