photo

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja - 2021. október 23. - Szigetszentmiklós

2021. október 23.
Közérdekű híreink
Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékeztünk október 23-án. A Gyergyószentmiklós téren Heidinger János kopjafájánál koszorúzással kezdődött az esemény, majd a Városi Könyvtár és Közösségi Ház színháztermében folytatódott. A kopjafánál Lupa János önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnöke, a színházteremben Nagy János polgármester mondott beszédet.

A megemlékezést követően városunk kiemelkedő személyei kaptak díjakat:
- Pro Urbe díjat dr. Kiss Anna, a Kardos István Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium nyugdíjba vonult intézményvezetője kapott.
- Sallai Gáborra, Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának közelmúltban elhunyt képviselőjére Pro Urbe posztumusz díjjal emlékezünk, melyet a képviselő özvegye vett át.
- A Dr. Varga László díj elismerésében Fodor Antalné dr., a Szigetszentmiklós Város Vöröskereszt Alapszervezet vezetője részesült.
A díjazottakról bővebben a Kisváros következő számában írunk.

A rendezvényen közreműködtek: a Székely Miklós Városi Kórus, a MagyaRock Dalszínház művészei, az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fanfár Előadói Együttese, valamint a Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandérium.