photo

Boda Annát köszöntöttük

2021. december 10.
Közérdekű híreink
Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete december 8-án köszöntötte Boda Annát, a Roma Önkormányzat elnökét, aki évtizedek óta tartó áldozatos munkájával városunk civil életét erősíti.

Boda Anna két felnőtt fiú édesanyja. Vegyész technikai, számítógépes, raktár-gazdálkodási, pályázatíró és kezelő képesítése mellett számos egyéb tanfolyamon képezte magát.

A Pestvidéki Gépgyárban technológusként, a Taksonyi Áfész elnökének és a Skála Áruház igazgatójának titkárnőjeként, a kereskedelemben, a vendéglátásban, valamint a szigetszentmiklósi rendőrségen is dolgozott. 25 éve képviselője a helyi roma kisebbségnek, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként 15 esztendeje tevékenykedik. Számtalan ügyes bajos hivatali feladatot old meg, folyamatos kapcsolatot tart minisztériumokkal, bankokkal, rendőrséggel, ügyvédekkel, közjegyzőkkel, oktatási és városi intézményekkel, miközben kulturális programokat is szervez.
Folyamatosan járja a város peremkerületeit, hogy az ott lakóknak is segítsen. Adományokat szerez és oszt szét a rászorulóknak. Gyermekközpontú személyiségével korrepetál gyengén haladó diákokat, együttműködési szerződéseket köt középiskolásokkal és közösségi munkára várja az ott tanuló diákokat, évente 30-35 gyermek térítésmentes táboroztatását oldja meg. Díjat alapított „Tanulás a jövő” néven jól tanuló roma származású diákoknak.
A fiatalok megsegítése mellett a hajléktalanok ellátásában, és az idős emberek Holocaust-kárpótlásában is jelentős szerepet vállal.
Szociális érzékenységét bizonyítja, hogy olyan ügyekben is eljár és képviseli a hozzá fordulókat, ami nem lenne a munkája része.

Egyéni rendezvényeiken, mint például a roma kultúra napja, a húsvét, diáktalálkozó, halloween, Mikulás és adventi ünnepek alkalmával roma és nem roma lakosok egyaránt részt vesznek, a város gasztronómiai találkozóin, vásárain népszerűsítik a roma kultúra hagyományait.

Legfőbb céljai, hogy a fiatalok minél tovább tanuljanak, hogy piacképes munkaerővé váljanak, valamint a hagyományok megőrzése, továbbadása, az integráció és a békés egymás mellett élés megteremtése.

Az idén 25 éves fennállását ünneplő Szigetszentmiklósi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a kezdetektől összeforr Boda Anna nevével. Szigetszentmiklós Város nevében köszönjük a munkáját, további sikereket és jó egészséget kívánunk!