photo

Dobogókra repültek a Griffek

2020. november 16.
Sport

A 2019-es év szép sikereket hozott a 9 éves Griff SC és Egyesületnek. A szezonban a Magyar Köztársaság Kupa klubok közötti versenyében 28 klub közül az 5. helyen végeztünk. Idén az legeredményesebb versenyzőnk Erő Zsolt, nyílt kategóriában a 7., sportban 4. helyen végzett. A nők versenyében Gyócsi Brigitta 4. ifi kategóriában Dallos Martin 4. lett.


A Magyar Nemzeti Bajnokság tavalyi két fordulójnak mindegyikében nagy sikerrel szerepeltek a Griffek a magyar versenyzők mezőnyében. A dobogó tetején is álltak. Az első serial fordulót Szlovéniában rendezték. A Ratitovec Openen 7 nemzet versenyzői, köztük magyarként a Griff hét pilótája. Magyar Nemzeti Sport kupa bajnok Dallos Martin lett, 4. Erő Zsolt, 6. Szabó József, 14. Gyócsi Brigitta, 15. Gyurasza Máté, fun kategóriában 5. Királyhegyi Ádám, 9. Martonicz Dániel. A második open forduló a Szerbiai Nisben került megrendezésre, amely egyben a Szerbek Nemzeti Bajnoksága és elő Európa Bajnokság volt. Itt 14 nemzet versenyzői között csapatunk 9 tagja indult, ahol sport kategóriában két Erő Zsolt az első, Barát Ádám a dobogó harmadik fokára állhatott. 11. Dallos Martin, 14. Szabó József, 20. Gyócsi Brigitta, 22. Gyurasza Máté 23. Auner Amadé, 24. Királyhegyi Ádám, 25. Domokos Tamás lett.


Ebben a szezonban távrepülő pilótáink szerepeltek még Macedóniában és Szlovákiában pontgyűjtő megmérettetésen. A célra szálló Nemzeti Bajnokságon egy Griff versenyzőnk indult, a 2018-as újonc kategóriagyőztes Királyhegyi Ádám a 8. helyen végzett.


Tavaly év végén hatodszor szerveztük meg a siklóernyős klubok focikupáját, szokásosan a decemberi ünnepek között. Ezen adománygyűjtést is szerveztünk, melynek célja, hogy diákok természetjáráson vehessenek részt. A Pilisi Parkerdő Zrt. Együttműködésével többek közt a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola egyik osztályát is támogattuk. A II. Miklósi Ifjúsági Nap kiemelt partnerei voltunk és támogattuk a nagysikerű Miklósi Futónapot is.


Sok ilyen szezont kívánunk és ezúton is köszönjük a Szigetszentmiklósi Önkormányzat támogatását.
(Beszámoló: Szabó József „Joe” elnök, Griff Sport Club és Egyesület)