photo

Elfogták a betörőket

2022. május 6.
Közérdekű híreink
Egy szigetszentmiklósi áruházba törtek be az elkövetők és vitték az értékes szerszámgépeket, majd rövid úton túl is adtak rajtuk. A rendőrök a bandából két tolvajt, és a felvásárlót elcsípték.

A szigetszentmiklósi rendőrök egy bejelentés alapján indultak meg: 2022. április 16-án hajnalban egy fekete hosszú ruhát és símaszkot viselő ember társaival együtt egy helyi áruház növénykertet védő rácsát felhajtották, ott bemásztak, majd láncba állva adogatták ki onnan a szerszámgépeket. Zsákmányaikat szélsebesen egy kocsiba pakolták és elhajtottak, az üzletnek közel kétmillió forintos kárt okoztak.

A nyomozók szélesítették a rendelkezésükre álló információhalmazt, minek köszönhetően 2022. május 3-án elfogták a cselekménnyel gyanúsítható 43 éves budapesti Sz. Bélát és párját, a 34 éves maglódi F. Vivient. A lopással gyanúsított pár a terhükre rótt bűncselekményt egybehangzóan beismerték, elmondták, hogy a lopás után szinte azonnal túladtak az értékes cuccokon.

A rendőrök tovább kutakodtak, és meg sem álltak az azonosított 47 éves Cs. János otthonáig. A nyomozás adatai szerint a férfi annak tudatában, hogy az eszközökhöz eladóik bűnös úton jutottak hozzá, az eredeti áránál jóval olcsóbban, gondolkodás nélkül átvette. A házkutatás alkalmával a rendőrök minden gépet megtaláltak, azokat lefoglalták, kihallgatásán a férfi mindent tagadott.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Sz. Bélával és F. Viviennel szemben lopás bűntette, valamint Cs. János ellen pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Forrás: police.hu)