x Széchenyi 2020
photo

Eszter nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Nagy János polgármester úr

2024. február 11.
Közérdekű híreink
Eszter néni 1934. február 7-én született a Békés vármegyei Endrődön (ma Gyomaendrőd). A háború borzalmas évei után - édesapja meghalt a háborúban és édesanyja megbetegedett így a nagyszülei nevelték – a Ráckevén élő nagybátyja magához vette, ahol a tanulmányait is végezte. A Csepel Autógyárba került, mint gyors és gépíró. Később tanulmányait kibővítette titkárnői képesítéssel. 25 évig dolgozott a gyárban, innen ment a MAHART-hoz, ahol nyugdíjazásáig dolgozott.

Szívesen mesélt az Autógyárban eltöltött időről: a helyben alapított néptánccsoportban táncolt, így ismerkedett meg későbbi férjével, aki a focicsapat oszlopos tagja volt. 1952-ben költöztek Szigetszentmiklósra, a párja szülővárosába. „Nagyon szerettünk itt élni”-idézte fel az emlékeket meghatódva Eszter néni.



Munkája mellett férje, fia és lánya sportkarrierjét támogatta nagy szeretettel. A családja boldogságát tartotta és tartja ma is a legfontosabbnak.

A fiatalosan mozgó, energikus dédimamát gyerekei, 3 unokája és 3 dédunokája minden nap meglátogatják.



Isten éltesse egészségben, boldogságban az ünnepeltet! Kívánjuk, hogy szeretetével, élettapasztalatával még sokáig tudja környezetét bátorítani, gazdagítani!