x Széchenyi 2020
photo

Fellángolt az első adventi gyertyaláng

2023. december 5.
Közérdekű híreink
Advent első vasárnapján, december 3-án a Szent Erzsébet téren felállított színpadon gyújtotta meg az adventi koszorú első, azaz a hit gyertyáját városunk polgármestere és Paróczi Zsolt baptista lelkész.

Nagy János ünnepi beszédében emlékeztetett, hogy bár mi, 21. századi emberek nem szeretünk várni, ez a nap mégis arra tanít minket, hogy legyünk türelmesebbek, figyeljünk egymásra, így várjuk a Megváltó születését.

A térre nagyon sokan kilátogattak a nap folyamán. Délelőtt rengeteg gyerek vett részt a kézműves foglalkozásokon, ám a legnépszerűbb körükben az élményvasút volt. Szünet nélkül vitte apró utasait a kisvonat.

A téren felállított karácsonyfára sokan tettek fel saját készítésű díszeket, miközben a színpad előtti tér is megtelt. A hideg ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak a különböző kórusok, előadók ünnepi műsoraira. Idén is meleg tea és forralt bor osztással igyekeztünk kissé átmelegíteni a kilátogatókat.

Az ünnepi műsorok és az ételkóstolás mellett, az ajándékok beszerzése is fontos szerepet kapott, hisz a kirakodó vásár nagy választékkal várta a látogatókat.

Az esti ráadás koncert, ami újdonság volt az eddigi évekhez viszonyítva, sem maradt látogatók nélkül. Minden korosztályból voltak szép számban jelen a széles választékú zenei műsoron.