x Széchenyi 2020
photo

Felújítási-karbantartási munkák a H6-os HÉV vonalán

2021. április 21.

 

A vasúti karbantartás során gépi ágyazatrostálás, vágányfelújítás, vágánycsere és sínvég felújítás történik, mindezzel párhuzamosan felsővezetéki munkák is zajlanak majd. A munkálatokat nappal végezzük, hogy az éjszakai nyugalmat ne zavarja, azonban nap közben a munkálatokkal összefüggő, szokatlan, csikorgó-dobogó hangok előfordulhatnak, melyek a munkavégzés környezetében alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására. Ez utóbbiért ezúton is elnézést kérünk!

A munkálatok során megújul több, mint 2.800 vágányméter vágány, és a HÉV utasai kényelmesebb, zökkenőmentesebb, simább, gyorsabb utazást élvezhetnek, emellett a menetrendtartás is javul majd. A környék lakói számára kiemelten fontos lehet, hogy Tököl, Mester utca és Szigethalom alsó között várhatóan csökken HÉV által gerjesztett kattogás és zakatolás.

A munkálatokról és a kapcsolódó közlekedési változásokról honlapunkon, járműfedélzeti és állomási utastájékoztató felületeken és Facebook oldalunkon keresztül tájékoztatjuk az utasokat. Amennyiben úgy ítélik meg, a helyben szokásos módon végezzék el a lakosság tájékoztatását.  A munkálatok első üteméhez tartozó menetrendi információ itt található: https://www.mav-hev.hu/hu/hireink/valtozik-h6-os-hev-kozlekedese-aprilis-24-etol-majus-7-eig, 2021. 04.22-én pedig további összefoglaló FB posztot teszünk majd közzé a felújítási munkák kapcsán, amit  a település oldalán meg tudnak osztani.

Kérés, kérdés esetén állunk rendelkezésükre!

 

Üdvözlettel:

MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt.