x Széchenyi 2020
photo

Fennállásának 143. évfordulóját ünnepelte a Magyar Vöröskereszt májusban.

2024. június 3.
Közérdekű híreink
Fennállásának 143. évfordulóját közös bázisóvodai és bázisiskolai programokkal ünnepelte a Magyar Vöröskereszt májusban. A Napsugár Óvodában május 16-án a kicsik életkori sajátosságaiknak megfelelően bővítették ismereteiket, gyakorlati tudásukat újraélesztésből, elsősegélynyújtásból és az egészséges étkezésről. A játékos délelőttön a József Attila Általános Iskola 3. b osztálya is segédkezett. A 24-ére tervezett kültéri projektnapot az eső meghiúsította, de végül az ovisok rendhagyó módon lehettek részesei a bázisközösségnek. Az egyik pedagógus ötlete alapján egy meglepetés mentőautó gurult be az óvoda udvarába, amit a gyermekek nagy csodálattal vettek szemügyre kívül-belül a legnagyobb részletességgel.

„Programjainkkal hatalmas lépést tettünk annak érdekében, hogy bázisóvoda-bázisiskola szinten elinduljon a kapcsolattartás, a közös gondolkodás, hiszen a csupaszív vöröskeresztes szívdobbanásunk már összeköt bennünket.” – mondta Hajdú Hajnalka, a Napsugár Óvoda igazgatója, a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségi tagja.

A Napsugár Óvoda 2017-ben, a József Attila Általános Iskola 2023-ban csatlakozott a bázisintézmények sorába, vállalva ezzel, hogy pedagógiai programjában kiemelt szerepet kapnak a humanitárius értékek.