photo

Finn testvérvárosunk, Oulu képviselői látogattak városunkba

2022. október 1.
Testvérvárosok
Oulu városa főszerepben jelenhetett meg, hiszen 2026-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli. A finn delegáltak ennek kapcsán is folytatták útjukat Szigetszentmiklósra. A polgármesteri hivatalban bemutatót láthattak városunk nevezetességeiről, és a több, mint 30 éves Finn-Magyar Baráti Kör múltjáról, jelenéről.

A második, nálunk töltött napon a Városi Sportcsarnokban, a Pitypang Óvodában és az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is látogatást tettek, keresve és találva közös pontokat. További együttműködési lehetőségként felmerült a cserediák program, illetve a következő évek Summerfestjein és a 2026-os Oulu Kulturális Fővárosa rendezvényein való kölcsönös részvétel.

Ari Heikkinent, Oulu város igazgatási osztályának főigazgatóját és Outi Rouru PR és protokoll vezetőt, valamint Kaisa Pietilät, Oulu Finn-Magyar Társaságának elnökét Nagy János, városunk polgármestere, Jaksa-Ladányi Emma alpolgármester, Lupa János önkormányzati képviselő, dr. Szilágyi Anita jegyző, városunk Finn-Magyar Baráti Körének képviseletében dr. Szacsvay Zsuzsanna elnök, Soltiné Radnics Magdolna alapító tag és Kontra-Solti Eszter, a baráti kör tagja, valamint intézményvezetők fogadták Szigetszentmiklóson.

Részletesebb beszámolót a Kisváros novemberi számában találnak Kedves Olvasóink.