x Széchenyi 2020
photo

Földi és légi úton is folytatódik a szúnyoggyérítés Szigetszentmiklóson.

2024. július 4.
Közérdekű híreink
Földi és légi úton is folytatódik a szúnyoggyérítés Szigetszentmiklóson:
- a légi kémiai védekezést július 9-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában (tartaléknapok: július 10-11.),
- a földi kémiai gyérítést július 11-én a napnyugta utáni időszakban (tartaléknapok: július 12-13.) végzi a megbízott kft.
Az alkalmazott készítmény mindkét esetben a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy légi úton a Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.