photo

Gere pékmester a Hónap Embere

2024. március 3.
Közérdekű híreink
Átadásra került a januári „Hónap Embere” cím. Ezúttal Gere István, a Gere Pékség tulajdonosa és „motorja” kapta, akinek Nagy János polgármester február 28-án adta át a megtisztelő címet.

A Gere Pékség évtizedek óta szolgálja ki Szigetszentmiklós lakóit a friss, ropogós héjú, életillatú kenyérrel.

A kis pékséget 1936-ban Gere István Sütödéje néven alapította idősebb Gere István. A kezdetekben még az is gyakori volt, hogy a miklósi asszonyok a bedagasztott tésztát bevitték a kis üzembe megsüttetni. Ilyen családias hangulatban töltötte gyerekkorát ifjabb Gere István, aki bár nagyon sok időt töltött édesapja mellett a pékségben, megtanulta a dagasztás, sütés fortélyait, tanulmányait mégis más irányon folytatta. Villamosmérnöknek tanult és a Cepel Művekben dolgozott 1991-ig, akkor döntött úgy, hogy átveszi édesapja örökségét, a kis üzemet, melyet azóta is nagy gondossággal, odafigyeléssel vezet.

Hitvallása, hogy a generációkon átívelő hagyományos receptúrát a modern, környezetkímélő előállítási technológiával kiegészítve, értéket teremtsen. Szorgalmával és szakmai tudásával rövid időn belül országosan elismerté tette a családi vállalkozást , nemcsak a vásárlók, fogyasztók körében, hanem a szakma is figyelte újításait, ötleteit. 2003-ban egy jelentős beruházás keretében a pékség új helyre költözött, Szigethalomra, ahol napjainkban készülnek a friss, ínycsiklandó finomságok, ropogós kenyerek.

Gere István édesapja öröksége mellett, jelszavát is meg tudta tartani: „Három igaz szó, Gere kenyér jó”

Kitartását, szorgalmát, a szakma iránti tiszteletét, alázatát a Magyar Pékszövetség 2023-ban életműdíjjal jutalmazta.
Vallja, hogy egyedül semmit nem ért volna el, minden elismerés a pékség dolgozóinak is szól, akik szakértelmükkel, szeretetükkel és kezük melegével készítik a mindennapi kenyeret.

Így rendhagyó módon, városunk polgármestere a megtisztelő cím mellé, egy elismerő oklevelet is átnyújtott az üzem dolgozói részére.