x Széchenyi 2020
photo

Hazai pályán is hozták a pontokat (fotógaléria)

2024. július 8.
Közérdekű híreink Sport
Az Országos Vízitúra Bajnokság (OVTB) harmadik fordulóját rendezte városunkban a Szigetszentmiklósi Kajak-Kenu Egyesület és a Magyar Vízitúra Szövetség. A Ráckevei (Soroksári) - Dunán 22 és 10 km-es hosszú- vagy rövidtávot teljesített 120 amatőr és profi versenyző.

„Érkeztek távoli településekről, például a Rábáról, Zala megyéből és Erdélyből is. Az iskolás korútól a hét x-esig, családok, utánpótlás edzéses gyerekek és sportkedvelő, örökifjú szeniorok eveztek ma jó időben, jó hangulatban, csak néhányan adták fel a versenyt, illetve futottak be időn túl.” – mondta el Szabó Krisztina, az egyesület kommunikációs munkatársa.

A bajnokság Rukkel László nevét viselő túraversenye, és általánosságban a szigetszentmiklósi „Kisduna” számtalan versenyző kedvenc helyszíne. Csodálatos környezetével és élővilágával ragadja magával az evezősöket.

„Nagyon szeretjük és szeretik ezt a nyugodt vízfelületet, sokan ismerik már, mint a tenyerüket, mégis gyakran eljönnek újra és újra, mert annyira szép és kellemes, mindemellett kényelmesen evezhető.” – tette hozzá Szabó Krisztina.
Szigetszentmiklósi nevezők legjobb eredményei:
I. hely:
- hosszútáv, versenykajak, férfi-2: Viski Gábor Albert, Pintér Dániel,
- rövidtáv, versenykajak, férfi-1: Törteli Ferenc,

II. hely:
- versenykajak, férfi-1: Agócs Dániel,

III. hely:
- hosszútáv, túrakajak férfi-2: Dornbach István, dr. Horváth Tibor,
- túrakajak, vegyes-4: Víg Géza, Ozsváth Hilda, Boros Zsuzsanna, Hajdú István,

IV. hely:
- rövidtáv, kenu-4, nyitott: Liptai Vera, Rukkel László, Szabó Krisztina, Tóth Erika.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, és szurkolunk tovább az ötfordulós, pontszerzős OVTB negyedik, bajai versenyén augusztus 3-án.