photo

Hősök napja-megemlékezés 2022. május 27. (videó)

2022. május 27.
Közérdekű híreink
Hősök Napja alkalmából megemlékezés volt ma városunkban a Kossuth Lajos utcai és a Lakihegyi Hősi Emlékműnél az I. és II. Világháborúban hősi halált halt katonák tiszteletére.
Ünnepi beszédet dr.Koós Ferenc nyugalmazott igazgató, neveléstörténész, imát pedig Szalkay László református lelkész mondott. A megemlékezésen közreműködött a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Bandériuma, valamint Zsirmon Zsolt trombita, Csuka Ágnes pedig zongoraműveket adott elő. Koós Tanár úr szólt a gyerekekhez, felhívva a figyelmet bátorság és a hazaszeretet fontosságára, de szólt a felnőttekhez is, hogy ne feledjük el Szigetszentmiklós háborús hőseit sem, pl. Dolinai Gyula újságírót, vagy Kardos Istvánt a falu első krónikását. Valamint arról a Kossuth Lajos által írt levélről is beszélt, amelyet a miklósiaknak írt köszönetképpen, hiszen miután megfosztották őt magyar állampolgárságától, Dolinai javaslatára egy Szigetszentmiklósi küldöttség ment Torinóba.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata nevében Ladányi Sándor és Lupa János önkormányzati képviselők helyeztek el koszorút a Hősi Emlékműveknél.

A megemlékezésről készült videót itt tudja megtekinteni: