x Széchenyi 2020
photo

Hősök napja-ünnepi megemlékezés 2024. (Fotógaléria)

2024. május 24.
Közérdekű híreink
A Hősök napja alkalmából a Lakihegyi Hősi Emlékműnél, majd a Kossuth Lajos utcában az I. és II. világháborúban hősi halált halt katonákra emlékeztünk.

„Számunkra sem az első, sem a második világháború nem volt honvédő háború. Ennek ellenére Nemzetünk fiai példamutató hősi magatartásukkal kivívták, hogy visszaemlékezve a történelmi eseményekre büszke, de fájó szívvel, megbecsüléssel és tisztelettel emlékezzünk. Fontos üzenete ennek a napnak, hogy mai szabadságunkért magyar honfitárasaink százezrei adták életüket.” – emelte ki beszédében Nagy János polgármester.

A megemlékezésen Szalkay László református lelkész mondott imát. Ferandes-Sutus Laura Anina verssel, Kerek Ferenc zongorán, Andriska Szilvia oboán, Szentpéteri Márton trombitán közreműködött. Koszorúkat és virágokat helyeztek el az Ádám Jenő Általános Iskola és a Batthyány Kázmér Gimnázium diákjai, pedagógusai, számos városi intézmény vezetője, lakosok, valamint önkormányzatunk képviselői. Továbbá részt vettek az eseményen a Vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Bandérium tagjai.