photo

II. Szigetszentmiklósi Lecsófőző Fesztivál (fotógaléria)

2023. október 1.
Közérdekű híreink
Ismét megtelt a Kéktó Szabadidőpark a környékbeli és helyi családokkal, szórakozni vágyókkal. A csupán második évét betöltő Lecsófőző Fesztivál, fiatalsága ellenére az egyik legnépszerűbbé nőtte ki magát egy év alatt.

A főzőversenyre közel 100-an szerettek volna nevezni, de sajnos helyhiány miatt többeket vissza kellett utasítani. Végül 61 bográcsban rotyogtak a lecsók. A sátrakat a program fővédnöke, vagyis Nagy János polgármester a Fruttamax Médiaválogatott tagjaival járta körbe. A zsűri munkáját Kiss Sándorné és Laczkovics Lászlóné élelmezésvezetők, Hárosi Mihály, a Misi Fakanala Kifőzde konyhafőnöke, Gergics Andrea, a Mia Mamma Spring Café korábbi tulajdonosa, és Lutz Tibor mesterszakács látták el.

Véleményeik szerint az alábbi csapatok részesültek díjakban:
1. Prologis
2. Lácsó Lecsó
3. Bajai Jópofa Srácok
Különdíjakat a LecsóMir (lelkes csapat), a Ceglédi betyáros és a Lecsap csapat (fergeteges hangulat), a Sörnyitók (legszebb sátor), a Csípős Páros (szép terítés, jó hangulat) és a Harács Bt. (vendégvárás) csapatai kaptak. A Fruttamax különdíját a Fülöp Rally Team SE vehette át.

A fesztivál ideje alatt a felnőtteket és gyermekeiket ugrálóvár, rajzverseny, sakk, hennafestés, kézműves foglalkozások, tűzoltó-, rendőrségi, rally- és kutyás bemutató is várta. A verseny után pedig sosem látott tömeg vett részt azt esti programokon, ahol a többi között DJ Dominique, Korda György és Balázs Klári, valamint az Irigy Hónaljmirigy koncertezett.

Köszönjük a támogató cégek, vállalkozók, egyesületek segítségét, a rengeteg munkát a Polgármesteri Hivatal és az Aries munkatársainak, valamint a szervezést Horváth Mónikának.