photo

Kékek a Kék Bolygóért

2023. március 22.
Környezetvédelem Közérdekű híreink
Ma délelőtt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai, a Víz Világnapja alkalmából, "Kékek a Kék Bolygóért" elnevezésű környezetvédelmi hulladékgyűjtő programot tartott a szigetszentmiklósi tanösvénynél.

Az eseményen a József Attila Általános Iskola 8. osztályos tanulói vettek részt, a diákokat Nagy János polgármester és Németh István alezredes köszöntötte. Polgármester úr kiemelte, milyen fontosnak tartja, hogy a fiatal generáció is környezettudatosan éljen, és ezt adják majd tovább gyermekeiknek, ezért minden hasonló megmozdulást maximálisan támogat. Mesélt a jelenlévőknek Szigetszentmiklós vizeiről, az úszólápról, az olajszennyezésről és a Bucka tó területének szennyezéséről, valamint az azt követő rekultivációs munkákról.

Ezután a diákok a természeti értékek megóvásáról, a környezetvédelem fontosságáról kaptak hasznos információkat, majd játékos feladatokkal, közös szemétszedéssel, valamint egy flashmobbal ünnepelték a Víz Világnapját, az alkalomhoz fűződő gondolataikat pedig papírra vetették. Jól megérdemelt jutalmuk lángos és üdítő volt, melyet a Sétány Tenisz & Bisztró ajánlott fel a résztvevőknek.