photo

Kerékpárút újul meg Szigetszentmiklóson

2022. május 5.
Közérdekű híreink
Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt lakosokat, hogy az M0 híd és a város közigazgatási határa között kerékpárút újul meg városunkban.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata, a Pénzügyminisztérium „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívására benyújtott „Kerékpárút felújítása az M0 híd és a város közigazgatási határa között” PM_KEREKPARUT_2018/52. azonosítószámú projektjavaslatával támogatásban részesült. Az elnyert támogatás összege 72,41 millió forint, melynek forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A beruházás által a szigetszentmiklósi II. Rákóczi Ferenc utcával párhuzamosan futó kerékpáros és gyalogos létesítmények újulnak meg mintegy 640 méter hosszúságban a 8012 hrsz. ingatlan és a város közigazgatási határa közötti szakaszon. A meglévő nyomvonal felújítását követően a szakaszon elválasztás nélküli korszerű, szakadási pontot nem tartalmazó gyalog- és kerékpárút, valamint vegyes használatú út kerül kialakításra.
A járda felújítása során két buszmegálló környezete is érintett, melynél a 38, 38A, 138, 238, 280, illetve a 938-as számú buszjáratok közlekednek. A két érintett megálló a Háros buszmegálló, illetve az Áruházi bekötőút buszmegálló.

A beruházás fő célja, hogy Budapest felé tartó forgalmat is elősegítse egy összefüggő Budapestig tartó biztonságos és magas színvonalú gyalogos- és kerékpárúttal. Megvalósulásával a helyi léptékű munkába járó napi ingázó forgalom számára lehetőség nyílik alternatívközlekedési mód használatára, ezzel csökkentve a régió kivezető útjainak forgalmi zavarait, közlekedési dugókat, növelve a környezettudatos közlekedést.
Önkormányzatunk a sikeresen és eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeképpen szerződést kötött a nyertes ajánlattévővel a Stravaco Építőipari Kft-vel.

A beruházás kivitelezési munkálatai várhatóan 2022. május első felében kezdődnek meg, melyek tervezetten július hónapban befejeződnek.
A munkálatok idejére a felújítással érintett szakaszon a kerékpáros közlekedés időszakosan elterelésre kerülhet. Kérjük a Tisztelt Lakosok és kerékpárosok türelmét és megértését.