photo

Kerékpárút újult meg Szigetszentmiklóson

2022. július 26.
Közérdekű híreink
Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt lakosokat, hogy a „Kerékpárút felújítása az M0 híd és a város közigazgatási határa között” című, PM_KEREKPARUT_2018/52. azonosítószámú támogatott projekt kivitelezési munkálatai 2022.07.13-i napon lezárultak.

A beruházás által a szigetszentmiklósi II. Rákóczi Ferenc utcával párhuzamosan futó kerékpáros és gyalogos út mintegy mintegy 640 méter hosszúságban megújult a 8012 hrsz. ingatlan és a város közigazgatási határa közötti szakaszon.
A felújított szakaszon egy elválasztás nélküli korszerű, szakadási pontot nem tartalmazó gyalog- és kerékpárút, valamint vegyes használatú út került kialakításra.

A járda felújítása során két buszmegálló közvetlenül is érintett volt, a Háros buszmegálló, illetve az Áruházi bekötőút buszmegálló. A Háros buszmegálló támfala, biztonsági korlátja, valamint burkolata került felújításra, az Áruházi bekötőút buszmegálló mögött - vele egy szinten - került a bicikliút kialakításra, ezzel is biztonságosabbá téve mind az közlekedési eszközöket igénybe vevő utasok, mind pedig a kerékpárosok közlekedését. A kerékpárút műszaki átadás-átvétel július 25-én sikeresen és eredményesen lezárult.