photo

Kihirdették a kis építészek eredményeit.

2024. február 28.
Közérdekű híreink
A Kardos István Általános Iskola hagyományos versenye, a „Lakóház modell” projekt ért véget ma, ahol az intézmény mindenkori 5. osztályosai évről évre összemérik kreativitásukat, kézügyességüket és technikai tudásukat.

A diákok idén is hatalmas fejtörést okoztak a zsűrinek, hiszen szebbnél szebb, nagyon ötletes és gondosan elkészített alkotások születtek. A végeredmény Gábor Melinda intézményvezető, Besze Imre fejlesztő gyógypedagógus és Nagy János polgármester pontozásai alapján alakult ki. A fejtörést alátámasztja az a tény is, hogy a zsűri egy új, városi elismerést is kiosztott ebben az évben, ugyanis a lakóházak mellett több olyan épület diorámája készült el, mely Szigetszentmiklós területeit mintázza.

Becskei Jenőné, a gyerekek életvitel és technikatanára, valamint a verseny ötletgazdája minden évben kihangsúlyozza, hogy a projektfeladatban kiemelt szerepet kap a környezetvédelem és a családi, baráti kapcsolatok erősítése. A tanulók az általuk megálmodott makettet akár közösen egy osztálytárssal, anyukával, apukával, tesóval is elkészíthetik.

A 2023/2024-es tanév díjazottjai a következők:
I. hely: Winkler Szilárd
II. hely: Kovács Mátyás
III. hely: Boros Bendegúz és Saska Róbert
Különdíj: Pelyvás András
Városi különdíj: Kukucska Heléna

A díjakat Nagy János adta át, és valamennyi gyermek édességet is kapott a városvezetőtől.

Gratulálunk minden résztvevőnek és szervezőnek!