x Széchenyi 2020
photo

Középiskolai központi felvételi - 2024.

2024. január 21.
Közérdekű híreink
Szombaton, január 20-án több mint 72 ezer diák mérettette meg magát a középiskolai központi felvételin. Az országban 537 helyszínen tehettek vizsgát a 9. évfolyamra, valamint 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba jelentkező gyerekek.

Számos iskola ezt megelőzően felvételi előkészítőt tartott, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a diákok. A középiskolába jelentkezést sok szülőnél megelőzte az iskolák felkeresése, nyílt napok látogatása, hogy a megfelelő iskolát válassza gyermeke számára. Hiszen nehéz a választás: gimnázium legyen, vagy szakgimnázium? Vagy netán technikum?

A választás könnyítésére a HVG minden évben elkészíti a középiskolák rangsorát, mely sorrendet az érettségi, a felvételi és a kompetenciamérések eredményei alapján állítja össze.

Nagy örömmel olvastuk, hogy városunk egyik iskoláját, a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumot is ezen a listán a legjobb 100 gimnázium közé sorolják 2024-ben is! Megkeresésünkre az iskola igazgatósága elmondta „örömmel és büszkeséggel tesszük közzé, hogy iskolánk, a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium - közel 900 magyarországi gimnázium között - a nagyon előkelő 35. helyezést érte el. A vidéki iskolák közül a 15., a nyolcosztályos gimnáziumok között pedig a 10. helyen végzett….A gimnáziumban magas színvonalú oktató-nevelő munka folyik. Ezt bizonyítják az intézmény verseny- és továbbtanulási eredményei, illetve az iskolába felvételizők létszáma, ami minden évben négyszeres-hatszoros a meghirdetett létszámokhoz képest.„

Gratulálunk a tanároknak és diákoknak egyaránt! További sikeres munkát kívánunk!