photo

Lakossági fórumon a Szakorvosi Rendelőintézet és a Borz utca ügye

2021. június 24.
Közérdekű híreink
A Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet pályázaton elnyert pénzből egy több rendelőhelyiséget üzemeltető új épületrészt kíván megvalósítani.
Az eredeti tervek szerint az új épületrész a meglévő „C" épületszárny elbontása után annak
helyére kerülne oly módon, hogy az alapterület változatlan maradna. Az új épületrész tervezése és annak egyeztetése során derült ki, hogy a jelenlegi rendelőintézet a Helyi Építési Szabályzatban és Szabályozási Tervben a településközpont vegyes építési övezetben szabályozott 40 %‐os telekbeépítettséget már most meghaladja, és a zöldterületi mutató az előírt min. 30%‐ot nem éri el.

Az adott épületszárny engedélyeztetéséhez és annak megvalósításához szükséges a hatályos Helyi Építési Szabályzatot módosítani legalább a beépítettség, a szintterületi mutató és a zöldfelület tekintetében.

A Borz utcára vonatkozó szabályozás szerint, módosítani kell a vonalvezetést a 10 méteres szabályozási szélesség megtartása mellett. Ez nem befolyásolja az építési szabályokat. A megtárgyalt Bucka Közlekedési Koncepcióban a Borz utca kiemelt szerepet kapott, ezért fontossá és szükségessé vált ezen szakasz rendezése.

A lakossági kérdésekre, Nagy János polgármester úr és a hivatal munkatársa adta meg a megnyugtató válaszokat.