photo

Lakossági napelemes rendszerek támogatása

2021. december 13.
Közérdekű híreink
Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy lehetőségük van támogatási kérelmek benyújtására az "RRF-6.2.1 - Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" című pályázat keretében.
Összesen 35 ezer család kaphat 100 %-os vissza nem térítendő támogatást, a pályázat keretösszege 200 milliárd Ft. A támogatás fő kedvezményezettjei az átlagbér alatt keresők, további pontot jelent az ingatlanra bejelentett gyerekek száma.
Támogatás két tevékenységre igényelhető:
1.) a saját fogyasztást fedező, tetőre helyezett napelemes rendszerre 2,9 millió forintig,
2.) a tetőre helyezett napelem mellett hőszivattyús fűtési rendszerre, villamosenergia-tároló beépítésére és nyílászárók cseréjére, legfeljebb 11,3 millió forint összegig.
A pályázat részét képezheti energetikai tanúsítvány készítése is, ezzel kapcsolatban újítás, hogy immár a támogatás 10%-át lehet ráfordítani az eddigi 5% helyett.
A pályázatok benyújtása szakaszosan történik, régiónként. Pest megyében 2021. 12. 27-től lehet pályázatot benyújtani. A pályázatokat több ütemben várják, az utolsó, 4. ütem benyújtási határideje 2024. 10. 14.
A pályázatról az összes fontos információ az alábbi linken megtalálható: https://napelem.palyazat.gov.hu/lakossag/felhivas