photo

"Lehet ezt együtt is!" állatvédelmi nap

2023. július 22.
Közérdekű híreink
A mai állatvédelmi napon az első 10 kutyatulajdonos átvehette a Nagy János által felajánlott NFC-bilétákat. Összesen 2000 darab ingyenes biléta várja a szigetszentmiklósi gazdikat. A polgármesteri keretből vásárolt azonosítókra a helyszínen lehetett regisztrálni, augusztus 9-től pedig e-mailben lesz igényelhető. (Az e-mailben történő regisztráció folyamatáról hamarosan tájékoztatást adunk.)

Mi az NFC-biléta?
Elkóborolt állatok azonosítására szolgáló eszköz, melynek segítségével - a bőr alá beültetett chiphez hasonlóan - kideríthetjük a gazda elérhetőségét. Nagy előnye, hogy nincs szükség speciális leolvasóra, egy egyszerű okostelefont a bilétához érintve, a kijelzőn megjelenik a kóbor állat gazdájának telefonszáma, így perceken belül értesíthető.
A mai rendezvény Nagy János polgármester, a Motorokkal az Állatokért Egyesület, valamint a Verity Class állateledel nagykereskedés összefogásában jött létre. Bízunk benne, hogy az állatvédelmi program felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, és a lakosság, az állatvédők és Szigetszentmiklós városa közösen léphet előre négylábú barátaink érdekében.