x Széchenyi 2020
photo

Lesz óvodai ügyelet

2021. március 7.
Közérdekű híreink
Az óvodák összevont, kis létszámú csoportban tartanak ügyeletet a Kormány „a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) rendelete értelmében, miszerint:•

"(1) az óvodában és az iskolában - a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt - a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

• (2) A szülő, törvényes képviselő (1) bekezdés szerinti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének".A Kormány a rendeletben „felkéri a szülőket, hogy az 1. § (1) bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben - különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel - vegyék igénybe". A rendelet március 8-án lép hatályba.

Az ügyeletet igénylő szülőkkel az óvoda nyilatkozatot töltet ki, mely alapján megállapítják, hogy jogosult-e a gyermek az ügyeletre. A munkáltatói igazolásokat március 10-ig kérik.Nem fogadhatják az ügyeletben a gyermekintézmények azokat a gyermekeket, akiknél orrfolyás, köhögés, felső légúti betegség és/vagy megfázás tünetei észlelhetők.Akik a rendkívüli szünet ideje alatt igénylik gyermekük számára a meleg étkezést, az igényüket 2021. március 8-ig az intézményekben megszokott módon és időben adják meg! Az étkezést március 9-től tudjuk biztosítani az igények alapján. A nem szociálisan kedvezményezett gyermekek ebédjének csomagolását térítés ellenében biztosítjuk. Az igényelt étel a járványügyi szabályok betartásával az intézményen kívül, értesítés szerint kerül átadásra. Kerüljék mindenhol a tömött sorbanállást!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Nagy János

polgármester