photo

Magyarország Tortája - Szigetszentmiklósi versenyző a legjobb 6 között!

2023. április 12.
Közérdekű híreink
Szigetszentmiklósi versenyző a legjobb 6 között!

Idén rekordszámú, 35 torta került a zsűri elé a Magyarország Tortája verseny első körében, köztük a Levendula és Kert Cukrászda "Spicces Füge Respektus" fantázianevű alkotása.

A cukrászda tulajdonosa, Lakatos Pál immár harmadszor vágott bele a megmérettetésbe, és ahogyan az elmúlt két évben, úgy idén is döntőbe jutott. A szigetszentmiklósi mestercukrásztól megtudtuk, hogy már a tavalyi díjátadón az idei torta receptjén gondolkozott, majd azt hónapokon át tökéletesítve alakult ki a végleges forma. Ebben nagy segítségére volt családja és kollégái, akik mindenben támogatták a versenyre való felkészülés során. Bár a recept titkos, a torta ízesítéséről annyit elárult, hogy a karamell, a füge, a tokaji aszú, a méz és a dió is szerepel az összetevők között.

2021-ben harmadik, 2022-ben második helyezést ért el, szívből kívánjuk, hogy ez a tendencia folytatódjon, és 2023-ban a dobogó legfelső fokára állhasson! A verseny eredményhirdetése augusztus elején várható, addig is szurkoljunk együtt az újabb szigetszentmiklósi sikerért!

Gratulálunk Lakatos Pálnak és csapatának a döntőbe jutáshoz!

A verseny részleteiről az alábbi linken olvashatnak:
https://www.facebook.com/100064405345082/posts/599828955507277/?app=fbl