photo

Másodszor is a legjobbak között a Levendula és Kert Cukrászda

2022. március 24.
Közérdekű híreink
A legjobb öt közé került a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda édessége idén is, immár második alkalommal. A XVI. „Magyarország Tortája” versenyre Lakatos Pál cukrász a „Kék kötény kincse” elnevezésű tortát álmodta meg feleségével, Bicsérdi Viktóriával, a család és munkatársak többi tagjával közösen.
„Leírhatatlanul jó érzés, hogy ismét bejutottunk a legjobbak közé.” – mondta el Lakatos Pál, aki elárulta, hogy a torta névválasztásában és ízvilágában is gyermekkori élményei irányították:
„Generációk óta a családom egy része szigetszentmiklósi, sokan foglalkoztak mezőgazdasággal, gyümölcstermesztéssel, akiknek a munkaruhája a jellegzetes kék kötény volt. Emlékszem, hogy nagymamámmal ilyen köténybe szedtük a meggyet is, ami a bejutott tortánk alapanyagául szolgál.”
Lisztmentes, fahéjas, speciális barnacukros piskóták között rumos meggyzselé várja majd az édesszájúakat nyáron. A Magyar Cukrász Ipartestület szakmai zsűrije három fordulós értékelés után, júniusban hirdeti ki a győztest, akinek tortáját az augusztus 20-ai ünnepségen kóstolhatjuk meg először. A nyertes finomságot ezután hazánk több száz cukrászdája árusítja majd.
2021-ben a Magyarország Tortája verseny harmadik helyét érte el a Levendula és Kert Cukrászda. Akkor városunk egyik leghíresebb szülötte, Ádám Jenő előtt tisztelegve a Szabacsi Rubato nevű torta aratott sikert.
Kép forrása: Levendula és Kert Cukrászda, Magyar Cukrász Ipartestület