photo

Megújul a Csonka János Műszaki Technikum konyhája.

2024. február 19.
Közérdekű híreink
Az Érdi SZC Csonka János Műszaki Technikum igazgatója levélben kérte az önkormányzat segítségét az épületben, jelenleg használaton kívül lévő melegítőkonyha felújítására.

Patai Lajos intézményvezető elmondta, hogy bár 25 éve nincs diákétkeztetés az iskolában, nagy igény lenne rá, mind a diákok, mind a dolgozók részéről. „Ebbe az iskolába többségében olyan tanulók járnak, akik szociálisan nehéz körülmények között élnek, és ha nem is szorulnak támogatásra, de az anyagi helyzetük nem könnyű. Az iskolai melegítőkonyha megoldást jelentene számukra, a rendszeres meleg étkezésre.” – fogalmazott az igazgató.

A kérést december 14-én, rendkívüli testületi ülésen, polgármesteri előterjesztésre, a képviselő-testület megszavazta. Így az EGOMIR közreműködésével januárban elkezdődtek a munkálatok.

A konyha felújítása várhatóan március végére elkészül, ezután az eszközök beszerzése következik. Az ebédlő újítását az intézmény vállalta, amint ez is elkészül - előreláthatólag május elejére - újraindul a közétkeztetés a Csonkában.