photo

Megújul a Helytörténeti Múzeum épülete

2021. november 15.
Közérdekű híreink

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata a Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 3. számú melléklet 4. c) pont muzeális intézmények szakmai támogatása (Kubinyi Ágoston Program) jogcímen bruttó 2 500 000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató a kapcsolódó Támogatói Okiratot 2020. decemberében bocsátotta ki.

A pályázat keretében a Szigetszentmiklósi Helytörténeti Gyűjtemény infrastrukturális fejlesztése valósul meg, amely a gyűjteménynek helyt adó parasztház utcai és udvari homlokzatának vakolatcseréjét és hagyományos mészfestékkel történő festését jelenti.

A sikeres beszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezési munkák 2021. októberében megkezdődtek és várhatóan 2021. novemberében be is fejeződnek.

A fenti munkákra megkötött vállalkozási szerződés szerinti vállalkozói díj nem fedi le a pályázaton elnyert bruttó 2.500.000,- Ft-ot, ezért Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a maradvány összeget – önerővel kiegészítve – az Ádám Jenő Emlékház belső falfelületeinek festésére, szükség esetén vakolatjavításra kívánja fordítani."