photo

Miklósi Mustra 2022. (fotógalériával)

2022. szeptember 18.
Közérdekű híreink
Délelőtt főképp a családok számára állította össze műsorát a Városi Könyvtár és Közösségi Ház. Bóbita és Bendegúz zenés mesekoncertjén Süsüvel is táncolhattak a gyerekek, majd lábukat pihentetve természetes alapanyagokból készíthettek díszeket, rajzolhattak a Városi Galéria Lurkó Klubjában, tanulhattak a klímatudatos asztalnál, vagy huszár ruhába öltözhettek a Vitéz Mikecz Kálmán Huszár és Hagyományőrző Egyesület sátrában. A jó ebédhez Orosz Márkó és zenekara után az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Fúvószenekara szolgáltatta a nótát és muzsikát. Patay Éva és Kugyela Tibor, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai latin táncokkal, a Német Nemzetiségi Klub és a Napraforgók néptánccal szórakoztatták a közönséget. Az Ezüsthárfa Énekkar dalai után ismét az Ádám Jenő iskola növendékei léptek fel, ezúttal a Színjáték Musical osztállyal . Sok ismert sláger mellett limbózni is hívták a kicsiket és nagyokat.

A 45 éves szigetszentmiklósi Kossuth Kertbarát Kör kertészeti szaktanácsadással egybekötött termésbemutatóját, valamint a Helytörténeti Gyűjtemény, a 200 éve született Kardos István és kortársairól szóló kiállítását is megtekinthettük a rendezvénytéren.

Átadták a Legszebb konyhakertek versenyének díjait is. Első helyezett, az országos versenyre is javasolt Szecskó István lett, második Patay Éva, harmadik Mattes Györgyné, különdíjat a Szigetszentmiklósi Napsugár Óvoda kapott. Valamennyi nevező ajándékcsomaggal és oklevéllel térhetett haza. A pályázók kertjeit júliusban tekintette meg Jaksa-Ladányi Emma alpolgármester, a zsűri elnöke és Tóth Benő zsűritag, a Kossuth Kertbarát Kör elnöke.

A Miklósi Mustra Gájer Bálint, Dancs Annamari és Csonka András koncertjeivel ért véget.