x Széchenyi 2020
photo

„Múlt, jelen és jövő 2024-ben, avagy aktuális helyzetkép a közétkeztetésben” című szakmai nap 2024.

2024. május 23.
Közérdekű híreink
Szabadszedéses étkezés és a higiénia, ízélmények tervezése az étlapokon, allergén ételek, szakmai képzések, továbbképzések lehetőségei... Csak néhány téma, melyeket a keddi „Múlt, jelen és jövő 2024-ben, avagy aktuális helyzetkép a közétkeztetésben” című szakmai napon tárgyaltak. Az Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (ÉLOSZ) szakmai támogatásával létrejött találkozót már 8 éve hagyományosan városunkban rendezik. Ilyenkor a szakma nagyjai az ország számos területéről érkező élelmezésvezetőknek, egyéb, a szakmában érintett érdeklődőnek és szülőknek készülnek interaktív előadásokkal. A Városi Könyvtár és Közösségi Házban tartott konferencia fő célja tehát segítséget adni az intézményi, de akár a családi konyhákban felmerülő problémákra.

A szakmai napot Pénzes Andrea, az ÉLOSZ elnöke nyitotta meg. Szigetszentmiklóst Kiss Sándorné, az ÉLOSZ alelnöke és Nagy János polgármester is képviselték a megjelent óvodapedagógusok, intézményvezetők mellett. Előadást tartott Báti Anikó, táplálkozáskultúra-kutató, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja; Tóth Dávid, a NÉBIH Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztályának munkatársa, közegészségügyi-járványügyi felügyelő; Schmidt Richárd, az Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Közegészségügyi Főosztályának vezetője; Zentai Andrea, a (NNGYK) Táplálkozás-epidemiológiai főosztályának vezetője; Miháldy Kinga dietetikust, az NNGYK munkatársa, valamint Hartmann Gabriella dietetikai szakfelügyelő.

Az előadások mellett lehetőség nyílt találkozni helyi őstermelőkkel, a konyhák beszállítóival, akik kóstolót kínáltak a megjelenteknek.