photo

Okinawán fejlesztette tudását a Seinchin Karate SE

2020. november 16.
Sport

A Seinchin szó jelentése vihar előtti csend, a Goju-Ryu rendszer egyik jellemző formagyakorlatának a neve után. Egyesületük 1995-ben alakult, s több mint 50 aktív gyermek taggal működik városunkban.

Az egyesület tagja a Magyarországi Goju-Ryu Karate-Do Stílusszövetségnek (www.gojukai.hu) és a Magyar Karate Szakszövetségnek.

A versenycsoport és a tömegsport igényeket is igyekeznek kielégíteni. Utánpótlás korú versenyzőik rendszeresen részt vesznek hazai és külföldi rendezvényeken, versenyeken, ahol dobogós helyezéseket értek el. A Magyarországi Goju–Ryu Karate–Do Szövetség központi nyári táborán minden évben részt vesznek, a táborral csapatépítés, egészséges életmódra nevelés, kikapcsolódás és pihenés a cél.

Az International Goju-Ryu kaarte-Do Sakura-Kai szervezetének karatékái, Magyarországról Harsányi Ildikó, Metzger Jolán és Harsányi László, Szlovákiából Jozef Stefanides, Matus Stefanides, Maya Stefanides és Sztranyák László, Ukrajnából Inga Smolyanaya, valamint Shito-Ryus és Shotokanos barátaink, továbbá Szabó István, Varjú Gyula, és Nemes László 2019. október 18. és november 2. között Okinawán fejlesztették tudásukat Yoshio Kuba Hanshi vezetésével.