photo

Olimpikonokkal versenyeztek a miklósi ovisok. (fotógaléria)

2024. április 11.
Közérdekű híreink
A Csicsergő Óvoda létrejöttének 50. évfordulóját egész héten ünneplik a gyerekek, szülők és az óvodai dolgozók. Ma Vereckei Ákos kétszeres olimpiai, hatszoros világbajnok és nyolcszoros Európa-bajnok kajakozó, valamint Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, 112 alkalommal magyar bajnok úszó látogatta meg a kicsiket. A híres sportolók talán a felnőttekre nagyobb hatást gyakoroltak, de a gyerekek szívét is megdobogtatták. Ha nem is mással, de a futóversennyel minden bizonnyal. A Posta köz és a József Attila tér valódi futópályává alakult, ahol öröm volt látni, hogy a szülők és gyermekek családias hangulatban teljesítették a távot. A rajtnál és a célban az olimpikonokkal együtt Homonna Béláné Rozika intézményvezető és Nagy János polgármester is szurkolt az apróságoknak. A futás után minden gyermek aranyérmet és emléklapot is kapott, hiszen mindenki első helyezést ért el. A városvezető tegnapi beszédében már sorolt néhány hírességet, akik az Csicsergő Óvodába jártak. Most eláruljuk Önöknek is, hogy Vereckei Ákos, Pergel Szandra sikeres asztaliteniszező, Vadócz Krisztián magyar labdarúgó válogatott játékos, Habash Antoine K1 és Muay Thai Európa- és világbajnok, Bordás Barbara színésznő, Vígh Attila DJ Willcox és Lajos Edit szupermodell is a Csicsergőben cseperedett fel.

Ezúton is köszönjük, hogy városunk polgárőrei biztosították a területet.

A jubileumi hét közepén „kertészkedős délelőttöt” tartottak az 50 éves Csicsergő Óvodában. Középpontba ezúttal az óvodaszépítés és egy időkapszula elhelyezése került. Az intézmény vezetői és dolgozói faültetéssel állítottak emléket e jeles ünnepen, bízva abban, hogy a felnövekvő ovisok majd saját gyermekeiknek, unokáiknak is megmutathatják azt. A fára a jelenlegi 14 csoport mindegyike szalagot kötött, a fa mellé pedig egy időkapszulát ástak el az utókor számára. Gyerekek neveit, rajzait, jeleit, újságcikkeket, fotókat és egyéb dokumentumot, kedves tárgyakat talál majd itt a jövő embere.

Az ovisok sem maradtak ki a munkából, előkerültek a kislapátok, és elültették a többségében szülők által felajánlott virágokat.