x Széchenyi 2020
photo

Rekordszámú résztvevővel zajlott idén a Miklósi Bál (fotógaléria)

2024. február 12.
Közérdekű híreink
A farsangi időszak leglátványosabb mozzanata a bál. A néphagyomány szerint ekkor szervezték a legnagyobb mulatságokat a hideg, a tél, a szorongás elűzésére. A legtöbb esküvő is ilyenkor került megrendezésre.

Városunkban is nagy hagyománya van a mulatságoknak – hallhattuk az idei Miklósi Bál megnyitóján, február 10-én, szombaton a Városi Sportcsarnokban. Petykó Ágnes, az est háziasszonya a vendégek köszöntése után beszélt arról, hogy a ránk maradt iratok szerint, Szigetszentmiklóson már az 1912 - es évben megrendezésre került egy ilyen alkalom, mégpedig az akkor alakult Iparosok és Kereskedők Köre szervezésében.

Nagy János polgármester köszöntőjében ismertette, hogy az idei évben rekordszámú jelentkező volt, közel 500 jegy kelt el, egészen pontosan 470, nagyon rövid idő alatt. Ez azt jelenti, hogy a városban igény van az ilyenfajta közösségi eseményekre- tette hozzá a városvezető.

Elsőnek a Napraforgók Néptáncegyüttes lépett színre, kalocsai táncokkal, majd a táncosok egy jelképes ajándékot, egy kinagyított közös képet, nyújtottak át a polgármester úrnak.

Ezt követően az Ádám Jenő Általános Iskola 8d osztályának elbűvölő nyitótánca következett, akik a keringő után táncba hívták a vendégeket.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is tematikusan volt meghirdetve a bál, ez alkalommal a 70-es évek diszkóhangulatát idézték meg. Sokan jelentek meg ennek megfelelő öltözetben.

Korhű zenéről és a jó hangulatról a Budapest Showtime gondoskodott.

A hajnalig tartó, fergeteges mulatság menüjét a Misi Fakanala Kifőzde konyhafőnöke Hárosi Mihály állította össze, számtalan ételkülönlegességgel, desszertekkel, éjfélkor pedig vegyes sajttállal kedveskedve a résztvevőknek.