photo

Rendhagyó helyszínen, a buckai Egészségháznál zajlott a városi Semmelweis-napi rendezvény. (fotógalériával)

2023. június 30.
Közérdekű híreink
Semmelweis Ignác, az "anyák megmentője" tiszteletére, 1992 óta ünnepeljük születésének évfordulóján az egészségügy minden dolgozóját. Mindenkit, aki áldozatos munkájával gyógyuláshoz segíti a betegeket, ellátja a sérülteket, enyhíti a fájdalmakat. Nem lehetünk elég hálásak nekik, hiszen - mint ahogy azt beszédében Nagy János polgármester is kiemelte - napjainkban a túlterheltség, a sokszor nem megfelelő körülmények, jelentősen nehezítik ezt a hivatást.

A Semmelweis-nap mellett egy névadó ünnepségnek és egy emléktábla avatásnak is helyt adott a rendezvény. Az Egészségház, Szigetszentmiklóson hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkásságának elismeréseként, mostantól dr. Bakonya Mária nevét viseli.

Városunk kiemelkedő orvosát talán sokuknak nem is kell bemutatnunk. Dr. Bakonya Mária az egyetem elvégzése után a Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézetben helyezkedett el, melynek 24 éven át, egészen nyugdíjba vonulásáig igazgatója is volt. Élete során, számos szakmai elismerés mellett, városunk Pro Urbe Díját is neki ítélték. Volt kollégái a mai napig elismerően nyilatkoznak elhivatott munkájáról és az egészségügy helyzetének javításáért tett erőfeszítéseiről.
A mai ünnepségen dr. Fenyves Zsolt és dr. Raffay Éva osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, az Egészségház falán elhelyezett elméktáblát Nagy János polgármester, valamint a Dr. Bakonya Mária Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke, Tinyei János leplezték le.

A rendezvényen a Napraforgó Óvoda Pillangó csoportja kedves műsorral szórakoztatta a megjelenteket.